13 Αυγ 2008

Επιστολή της Ζωοφιλικής Ομάδας Σαλαμίνας προς τον κ. Υφυπουργό

ΖΩΟΦΙΛΙΚΗ ΟΜΑΔΑ
ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ
18900 ΠΑΤΡΩΝ 1 ΒΡΟΝΤΟΥ
Τηλ. 2104657639 & 2104662936
6949112952, 6938209651
Εmail : Athinatsak@yahoo.gr Σαλαμίνα 8-8-2008


Θέμα : Καταγγελία κατά του ΖΟΕΣ και εντολή από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης στην Κτηνιατρική Υπηρεσία του Πειραιά για έλεγχο.

Κύριε Κιλτίδη,
Εδώ και μήνες τόσο η Ομάδα μας όσο και μέλη του ΔΣ, προσωπικά έχουμε γίνει στόχος μίας πρωτοφανούς συκοφαντικής δυσφήμησης από την Γιάννα Γαλανού, μέσω της ιστοσελίδας της και του μπλοκ της arkouda. Βέβαια γνωρίζουμε τις βαθύτερες αιτίες αυτής της κατάστασης διότι η Κα Γαλανού, υπήρξε πριν από λίγο καιρό <<φίλη μας>>. Τα αληθινά στοιχεία της στα παραθέτουμε, καθώς και την διεύθυνση και τηλέφωνο της. Η γυναίκα αυτή ξεπέρασε κάθε όριο συνεπικουρούμενη και από άλλη κυρία που χρόνια τώρα ψευδέστατα υποστηρίζει ότι εκπροσωπεί το σύνολο των φιλοζωικών σωματείων και φιλόζωων Εδώ στον στενό κύκλο του νησιού μας, μας έκανε να αισθανθούμε πολύ άσχημα δημοσιοποιώντας τα ονόματά μας και μέσα στην περίεργη έως και εγκληματική έννοια <<ελευθερία έκφρασης>> στο ιντερνετ, είχε όλη την άνεση να παραθέτει κείμενα ή λεγόμενα δικά μας και να τα ερμηνεύει όπως εκείνη ήθελε. Διότι αν υπήρχαν έστω και τα ελάχιστα μεμπτά κατά το νόμο, θα μας είχε οδηγήσει στα δικαστήρια. Πράγμα που εμείς το κάνουμε γι’ αυτήν.

Δε θα στέλναμε καν αυτή την επιστολή σε σας και δεν θα αναφερόμασταν στην παραπάνω περίπτωση αν την Παρασκευή 8-8-2008 δεν παίρναμε ένα τηλεφώνημα από την κτηνιατρική υπηρεσία του Πειραιά.

Μας είπαν πως θα έρθουν να ελέγξουν και να δουν αν είναι στις θέσεις τους τα 60 σκυλιά που στειρώθηκαν πέρυσι μέσα από επιδοτούμενο πρόγραμμα του δήμου με 8000Ε..... Την επιδότηση βέβαια ο δήμος δεν την έχει πάρει ακόμη. Και αυτό θα γινόταν γιατί υπήρξε εντολή από το υπουργείο σας κατόπιν καταγγελίας.

Ζητήσαμε να μας κοινοποιηθεί το έγγραφο της καταγγελίας και μας είπαν πως δεν υπάρχει τέτοιο έγγραφο, ζητήσαμε να μάθουμε ποιος έδωσε την εντολή ελέγχου για να αναζητήσουμε σ’ αυτόν το περιεχόμενο της καταγγελίας. Τηλεφωνήσαμε στο γραφείο σας και αφού μας παρέπεμψαν σε διάφορες υπηρεσίες δεν καταφέραμε να μάθουμε τίποτα. Κάποια στιγμή από την κτηνιατρική υπηρεσία του Πειραιά μας είπαν πως μπορεί να είναι προφορική η καταγγελία και ο καταγγέλλων να μην ήθελε να προβεί σε έγγραφή καταγγελία και να μην υπάρχει πουθενά κείμενο καταγγελίας.

Εμείς διαθέτοντας το απλό κοινό νου, αναρωτηθήκαμε Δηλαδή μπορεί μία κρατική υπηρεσία να κινήσει διαδικασίες ελέγχου, να λέει σε ένα εθελοντικό σωματείο ότι υπάρχει καταγγελία σε βάρος του και όλα αυτά να βασίζονται σε ένα απλό τηλεφώνημα ?

Δεν θα το αναλύσουμε περισσότερο το θέμα, αλλά το γεγονός ότι δόθηκε από το υπουργείο σας έστω και προφορική εντολή ελέγχου και μας μιλήσανε για καταγγελία, μας κάνει να νοιώθουμε καταδιωκόμενοι. Καταδιωκόμενοι γιατί είμαστε ενεργοί πολίτες ?

Καταδιωκόμενοι γιατί με αυτοθυσία προσφέρουμε ότι προσφέρουμε στα αδέσποτα ζώα καταθέτοντας χρόνο από τη ζωή μας, αντικαθιστώντας σε όλα τα στάδια (περισυλλογή, στείρωση, επανένταξη) τους αρμόδιους κρατικούς φορείς που εδώ και δέκα χρόνια δεν τους έχουμε συναντήσει πουθενά, θέτοντας σε κίνδυνο τη σωματική μας ακεραιότητα, όλες μας έχουμε σημάδια από δαγκώματα δύσκολων σκύλων, καταδιωκόμενοι και ύποπτοι γιατί έχουμε κάνει τα αυτοκίνητά μας μέσον μεταφοράς όλων των σκύλων του νησιού και μερικές φορές μεταφέρουμε ζώα βαριά άρρωστα και φρικτά μόνο να τα βλέπεις κι εμείς τα αγκαλιάζουμε και τα βάζουμε στα αυτοκίνητά μας ?

Ούτε μπορείτε να φαντασθείτε τι σημαίνει να ασχολείται κανείς με τα αδέσποτα όταν δεν υπάρχει γι αυτά καμία κρατική μέριμνα, κανένα ουσιαστικό πρόγραμμα. Όλα είναι στις πλάτες κάποιων ζωόφιλων που εκτός από την άσχημη πλευρά των συμπολιτών μας, όταν θέλουμε να ταίσουμε αδέσποτα που έτυχε να είναι κοντά στην πόρτα τους, και μας φωνάζουν πάρτε τα στα σπίτια σας, μας πετάνε τους κουβάδες με το νερό, βγαίνουμε αργά τη νύχτα να ταίσουμε τα ζώα για να μη γίνουμε αντιληπτοί, έχουμε από την άλλη, εντολή για έλεγχο, χωρίς να μας γνωστοποιείται το κείμενο της καταγγελίας. Δηλαδή δεν είναι λογικό να θέλουμε να μάθουμε γιατί θα ελεγχθούμε και γιατί μας καταγγέλλετε ?

Φέτος το καλοκαίρι κορυφώθηκε όλη αυτή η παράλογη κατάσταση..... Εσείς κ. Υφυπουργέ να διατείνεστε ότι το υπουργείο έχει καταπληκτικό πρόγραμμα για τα αδέσποτα κι εμείς να μη το βλέπουμε πουθενά, εσείς να μπαίνετε αρχηγός στην αντιπαράθεση που καλλιεργούν εδώ και χρόνια κάποιες ζωόφιλες που μάλλον αγνοούν την ελληνική πραγματικότητα, πρωτοστατήσατε και δεχθήκατε θερμά συγχαρητήρια από κάποιους που χαρακτήρισαν χωρίς κανένα ενδοιασμό, χωρίς καμία επιφύλαξη, δημόσιοι κατήγοροι και δικαστές μαζί, έβγαλαν την απόφαση και χαρακτήρισαν Έλληνες πολίτες ΛΑΘΡΕΜΠΌΡΟΥΣ ΑΔΈΣΠΟΤΩΝ ΖΩΩΝ ΠΟΥ ΤΑ ΕΞΑΓΟΥΝ ΚΑΤΑ ΧΙΛΙΑΔΕΣ, ΝΕΟΠΛΟΥΤΕΣ ΦΥΛΕΣ ΛΑΘΡΕΜΠΟΡΩΝ και ένα σωρό άλλες κατηγορίες. Και πάλι αναρωτιώμαστε, ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ δεν έχουν τον τρόπο να σταματήσουν αυτό το λαθρεμπόριο, αν υπάρχει, τα ελληνικά δικαστήρια δεν είναι σε θέση να έχουν στοιχεία που ισχυρίζονται ότι έχουν οι καταγγέλλουσες ?

Νοιώσαμε σαν να μας απειλεί το κράτος ειδοποιώντας μας ότι θα ελέγξει κατόπιν καταγγελίας, εμάς τους εθελοντές που πήραμε στις πλάτες μας το έργο που εσείς θα έπρεπε να κάνετε. Αντί να μας επαινέσετε μας αντιμετωπίζετε ως ύποπτους και ύποπτους γιατί πράγμα, δεν το καταλάβαμε ακόμη.

Όμως όλες οι ενέργειές μας είναι τόσο καθαρές, τόσο τελικά βλακωδώς έντιμες που δεν φοβόμαστε κανένα έλεγχο, θέλουμε όμως πρώτα το κείμενο της καταγγελίας.

Κύριε Κιλτίδη με τη στάση σας έχετε αποθαρρύνει τους πολίτες από το να ασχολούνται με τα αδέσποτα και έχετε βγάλει εγκυκλίους και οδηγίες που ούτε κι εμείς δεν ξέρουμε πια τι μπορούμε να κάνουμε χωρίς να καταγγελθούμε, έχουμε την εντύπωση πως μας λέτε ότι το μόνο νόμιμο είναι απλώς να ταίζουμε τα αδέσποτα και να τους βάζουμε και λίγο νερό, ούτε για στείρωση, ούτε για τίποτα άλλο αν δεν υπάρχουν επιτροπές κι αν ο δήμος δεν είναι ενταγμένος στο πρόγραμμα. Μα κ. Κιλτίδη, πόσοι δήμοι είναι ενταγμένοι στο πρόγραμμα ? Πόσοι δήμοι έχουν υποδομές για εξειδικευμένα άτομα για την περισυλλογή, πόσοι έχουν την δυνατότητα να κάνουν κυνοκομεία με τις προδιαγραφές που πρέπει ? Και πόσο ο νόμος δίνει τις προϋποθέσεις για επιβολή και είσπραξη προστίμων από τους παραβάτες ?

ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΊΝΑΙ ΜΕΓΑΛΟ. Φέτος έχει ξεκινήσει το πρόγραμμα από το υπουργείο ή ακόμα ψάχνετε κονδύλια ? Τα ζώα το ξέρουν πως το πρόγραμμα ΘΑ εφαρμοσθεί ώστε να σταματήσουν να πολλαπλασιάζονται, οι πολίτες άκουσαν ποτέ πληροφορίες για τα δικαιώματα των αδέσποτων, για το πως δεν πρέπει να αφήνουν τα σκυλιά τους να γεννούν στις αυλές και μετά από 40 μέρες να τα βγάζουν κατά κοπάδια 8,9 μαζί δίπλα στους κάδους των σκουπιδιών, διαπαιδαγωγήθηκαν ποτέ να μην πετούν ζωντανά τα κουτάβια και τα γατάκια στους κάδους των σκουπιδιών κλεισμένα σε πλαστικές σακούλες ?

Σίγουρα όμως έχουν ακούσει την μια εκ των κυριών επί χρόνια και με τις φιλίες που διαθέτει να βγαίνει στα κανάλια και να μιλάει για ΕΞΑΓΩΓΕΣ, ΠΕΙΡΑΜΑΤΑ και να μαίνεται κατά κάποιων που υιοθετούν ζώα στο εξωτερικό, να τονίζει ότι με τη δική της παρέμβαση διορθώθηκαν σημαντικές διατάξεις του νόμου.....

Το ξέρετε ότι εμείς εδώ και ένα μήνα και χθες πολύ περισσότερο δεχόμαστε απειλές κατά της ζωής μας ? Η Γιάννα Γαλανού που μας ονομάζει ΛΑΘΡΕΜΠΟΡΟΥΣ ΟΤΙ ΕΜΠΟΡΕΥΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΕΞΑΓΟΥΜΕ ΧΙΛΙΆΔΕΣ ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΣΚΥΛΙΑ, περηφανεύεται μέσα από τις σελίδες της για την καλή επικοινωνία που έχει μαζί σας και ωθεί τους αναγνώστες της να φθάνουν στο σημείο να μας απειλούν "όπου τις βρούμε, θα τις τσακίσουμε."
Δεν σας θεωρούμε υπεύθυνο για τα λεγόμενα των ανωτέρω, αλλά πιστεύουμε πως έχει καλλιεργηθεί ένα κλίμα εμφυλιακής αντιπαράθεσης και δίνεται η εντύπωση ότι εσείς είστε με το μέρος της μίας παράταξης και οι άλλοι ............ είναι οι ανθέλληνες και οι εξαγωγείς. Αυτό θέλετε να υποστηρίξετε .......? Σας εκφράζει αυτή η δημιουργία δύο αντίπαλων ομάδων........?

Δεν θέλετε να είστε ο υφυπουργός όλων των Ελλήνων, ο αρμόδιος να ρυθμίσει και να εξαλείψει το φαινόμενο αυτής της αντιπαράθεσης ? Όταν γίνεται λόγος για υιοθεσίες στο εξωτερικό και ο κ. Φωτεινόπουλος αντιπαραθέτει καταγγελία για 200.000 σκυλιά που στάλθηκαν στο εξωτερικό μέσα στα δύο τελευταία χρόνια και για κάποια κυρία στη Χαλκίδα που <καταστράφηκε> γιατί οι Γερμανοί δεν θα της δίνουν τα 5000 ή 6000ευρώ το χρόνο ..... αμέσως γίνονται οι πιο απλοί συσχετισμοί ότι αυτοί που υιοθετούν σκυλιά στο εξωτερικό έχουν σχέση μ΄αυτούς τους αριθμούς. Αν πράγματι υπάρχει μία τέτοια σοβαρή καταγγελία για 200000 σκυλιά γιατί δεν έχει κατατεθεί στον εισαγγελέα για τα περαιτέρω........? Είναι κάτι που όλοι οι ζωόφιλοι θα ενδιαφέρονταν να μάθουν περί τίνος πρόκειται. Και πράγματι μέσα στις επόμενες μέρες θα περιμένουμε να δούμε την εξέλιξη ιδιαίτερα για την υπόθεση των 200000 σκυλιών. Είναι σίγουρα κάτι που δεν μπορεί να μείνει στην αφάνεια και σίγουρα υπάρχουν σοβαρά στοιχεία γι αυτό, γιατί πώς αλλιώς θα αναφερόταν από υπάλληλο του Υπουργείου σας ?

Εσείς γνωρίζετε ποιες είμαστε ? Ασφαλώς και όχι αν και πολλές φορές η Ομάδα έχει στείλει επιστολές ζητώντας βοήθεια. Πριν κλείσουμε λοιπόν αυτήν την επιστολή θα σας πούμε τι έργο έχει κάνει μέχρι τώρα η Ομάδα μας. Έχουν στειρωθεί πάρα πολλά ζώα, έχουν τοποθετηθεί ποτίστρες και ταίστρες στους δρόμους, έχουν τύχει κτηνιατρικής περίθαλψης εκατοντάδες ζώα, έχουν σταλεί υπομνήματα στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης που ζητάμε την επιτακτική ανάγκη εφαρμογής όλων των σχετικών νόμων, έχει σταλεί πρόταση καθιέρωσης μαθήματος ζωοφιλίας στο Υπουργείο Παιδείας, είχε κάνει πρόταση στον μακαριστό αρχιεπίσκοπο κ. Χριστόδουλο να υπάρχει τέτοιο μάθημα και στα κατηχητικά της εκκλησίας κι έχουμε στην διάθεση όποιου ενδιαφέρεται τα σχετικά έγγραφα και τις απαντήσεις των ανωτέρω. Έχει παρέμβει στον χώρο του Ναυστάθμου και του Παλάσκα και με τη βοήθεια των εκάστοτε διοικήσεων όλοι ομολογούν ότι είναι αξιέπαινη η κατάσταση των ζώων στους χώρους αυτούς. Έχει διοργανώσει με τη συμπαράσταση του Δήμου ημερίδα ενημερωτική και υπάρχει γι’ αυτό επαινετικό σχόλια στο περιοδικό ΓΑΒ και σε τοπικές εφημερίδες, έχει εκδώσει έντυπο υλικό ενημέρωσης για το τι πρέπει να γνωρίζει κανείς για τα δικαιώματα των αδέσποτων ζώων, έχει παρέμβει σε κακοποιήσεις ζώων από πολίτες και καθημερινά δέχεται τηλεφωνήματα για βοήθεια.

Δηλώνουμε όμως τώρα, ότι και με το σημερινό περί καταγγελίας και με όλα τα υπόλοιπα, ξεπεράστηκαν τα όρια αντοχής μας, ΖΗΤΑΜΕ ΛΟΙΠΟΝ να αναλάβετε εσείς ΤΩΡΑ ΠΙΑ, να αναλάβει το υπουργείο σας τα αδέσποτα της Σαλαμίνας. Να δημιουργήσετε υποδομές στους Δήμους της Σαλαμίνας και να αρχίσει άμεσα η ανθρωπιστική διαχείριση των αδέσποτων ζώων του νησιού.

Εμείς, αν τώρα αρχίσετε πράγματι να ασχολείσθε μα τα αδέσποτα, θα είμαστε δίπλα σας, γιατί πράγματι αγαπάμε τα ζώα και θέλουμε να γίνει αυτό που ορίζουν οι Νόμοι. Θα σας επισημάνουμε μόνο πως στη Σαλαμίνα υπάρχουν περίπου 4000 αδέσποτα σκυλιά που συνεχώς αυξάνουν γιατί οι φυλές των παραθεριστών κάθε καλοκαίρι, Πάσχα και Χριστούγεννα εισάγουν στο νησί σκυλιά τα οποία φεύγοντας εγκαταλείπουν εδώ.

Πιστεύουμε πως με τις γνώσεις και κυρίως με την εμπειρία που έχουμε θα μπορέσουμε να βοηθήσουμε σημαντικά αν εσείς αποφασίσετε να κάνετε κάτι.
Ζητάμε την ουσιαστική σας βοήθεια
Περιμένουμε απάντηση

Η γραμματέας Η Πρόεδρος
Αθηνά Τσάκαλου Νάντια Ζόμπολα


ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ
ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΠΕΙΡΑΙΑ
ΔΗΜΟΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ
ΑΡΧΗΓΟΥΣ ΚΟΜΜΑΤΩΝ, ΜΕΣΑ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΖΩΟΦΙΛΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ
ΣΧΟΛΙΑ:
Ποια "κυρία" φοβάται και τρέμει μη μαθευτεί το όνομα της; Ποια "κυρία " παραβαίνει κατάφορα και εγκληματικά το Νόμο έχοντας δεκαπλάσιο αριθμό ζώων σε δυο δωμάτια στοιβαγμένα στο σπίτι της στη Σαλαμίνα; Ποια κραυγάζουζα και αλλάλαζουσα "κυρία" θα βρεθεί συντόμως ενώπιων της Δικαιοσύνης; Η καρδιά της έχει πάει στην Κούλουρη, δηλαδή εκεί που προσωρινά διαμένει. Γιατί αν ήταν κυρία χωρίς τα εισαγωγικά θα έβγαινε επωνύμως να καταγγείλει και να μην κρύβεται πίσω από ψευδώνυμα. Αλλά αφού ΨΕΥΔΕΤΑΙ και ΣΥΚΟΦΑΝΤΕΙ τους εδώ και πολλά χρόνια πραγματικούς φιλόζωους, χωρίς ουδέποτε να προσκομίσει ένα στοιχείο αποδεικτικό, πως να τολμήσει να δώσει το πραγματικό όνομα της; Ξέρει ότι η τσιμπίδα του Νόμου θα τη βουτήξει. Αλλά αφήνει τα ίχνη της στο διαδίκτυο και την έχουν ήδη εντοπίσει οι Αρχές. Ο κόσμος το έχει τούμπανο το όνομα της "κυρίας" και μεις κρυφό καμάρι!
Και ένα quiz: Γιατί λέμε, 45 Γιάννιδες και ενός κοκόρου γνώση; Από που προήλθε αυτή η ρήση;

2 σχόλια:

Maritsa είπε...

Aλήθεια τί έχετε να μας πείτε γιά την έκθεση των αρχών στην Ανκόνα που βρήκαμε στη ΣΥΖΩΣΩΕΛ; Αυτά ήταν τα υποτιθέμενα "νόμιμα" έγγραφα και διαβατήρια;
1) Δεν είχαν σφραγιστεί καν από τις αρχές πριν το ταξίδι.
2) Στο πλοίο από τα 102, δηλώθηκαν μόνο τα 28.
3) Υπήρχαν διαβατήρια που αντιστοιχούσαν σε σκυλιά ανύπαρκτα στη μεταφορά.
4) Οι αριθμοί των μικροτσιπς που ήταν στα διαβατήρια, ήταν διαφορετικοί από τους αριθμούς των μικροτσιπς των ζώων.
5) Αντί οι αριθμοί να γράφονται στα διαβατήρια με στυλό, ήταν με αυτοκόλητα που βγαίνανε εύκολα μα που και πάλι γράφανε άλλα αντί άλλων.
6) Ο καλύτερος μεταφορέας κατοικίδιων Βασιλείου, που γι' αυτό υποτίθεται προτιμήθηκε, έχει άδεια γιά να μεταφέρει μόνο άλογα και γαϊδούρια και όχι γιά κατοικίδια.
7) Ο Νόμος δεν δέχεται υιοθεσία μέσω τρίτων. Εδώ υπάρχουν και τρίτοι και τέταρτοι. Αντί γιά κατευθείαν υιοθεσίες, όλα τα αδέσποτα πήγαιναν σε καταφύγια.
Ένα μάλιστα της οργάνωσης στην Γερμανία λίγο καιρό μετά έκλεισε γιατί βρήκαν τα ζώα μέσα σε άθλια κατάσταση, ένα ήδη νεκρό κι άλλα μισοπεθαμένα από την πείνα.
8) Αντί γιά την υπέροχη μεταφορά που διατείνονται οι εξαγωγείς πως έγινε, σκυλιά, κουτάβια και 10 άλογα, ήταν όλα μαζί χύμα, μέσα στις ακαθαρσίες, γιά ταξίδι διάρκειας 3 ημερών τουλάχιστον, μιά και είχε ξεκινήσει από Κρήτη, στο δρόμο μάζευε και μετά από Ιταλία, θα συνέχιζε για Γερμανία κι αλλού.

yiannas είπε...

Διώκομαι από το ΖΟΕΣ γιατί...
Θα σας παραθέσω κάποια από τα στοιχεία και το ιστορικό της υπόθεσης - συν μερικά νέα γιά ποικιλία - με έναν μικρό σχολιασμό, γιά να βγάλετε τα δικά σας συμπεράσματα.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΖΟΕΣ.

Tρίτη, 22 Ιούλιος 2008 ΖΩΟΦΙΛΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ (ΖΟΕΣ).

Θέλοντας να δώσουμε ένα τέλος στις επιθέσεις που δέχεται η Ομάδα μας τον τελευταίο καιρό από ένα και μόνο άτομο κι επειδή θεωρούμε πως ξεπέρασε πια κάθε όριο σοβαρότητας, δεν θα επανέλθουμε και δηλώνουμε άλλη μια φορά πως όλες οι ανακοινώσεις μας είναι απόλυτα αληθείς ,όλες οι ενέργειες μας καθαρές και έντιμες και η προσφορά μας μόνον εθελοντική. Όσο για τα άλλα που ισχυρίζεται θα κληθεί σίγουρα να τα αποδείξει ενώπιον του δικαστηρίου. Με εκτίμηση

-----------------------------------------------------------------------------------------

ΔΙΩΚΟΜΑΙ λοιπόν, γιατί έκανα απαγορευμένες ερωτήσεις.

Διώκομαι γιατί ζήτησα να δω τα έγγραφα των υιοθεσιών των ζώων στο εξωτερικό.

Διώκομαι γιατί είπα πως το ΖΟΕΣ σχετίζεται με την υπόθεση της Ανκόνα που διερευνά η Interpol, κάτι που το ΖΟΕΣ αρνήθηκε.

Διώκομαι γιατί κάποιοι θεωρούν τα Δημόσια έγγραφα των Συλλόγων παρανόμως, κλειδωμένα κιτάπια και μυστικά και τις υπογραφές τους, "προσωπικά στοιχεία"!

Διώκομαι γιατί παρουσίασα αυτό το έγγραφο:

---------------------------------------------------------------------------------

ZOEΣ ΖΩΟΦΙΛΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ

ΠΑΤΡΩΝ 118 900 ΒΡΟΝΤΟΥ ΣΑΛΑΜΙΝΑ

ΤΗΛ. 2104657639. 2104662936

Σαλαμίνα 30 Μαρτίου 2007

Προς τον Πρέσβη κ.Αναστάσιο Μιτσιάλη Ρώμη

Αγαπητέ κύριε Μιτσιάλη,

Παρακαλούμε να μεριμνήσετε για την απελευθέρωση των 102 σκυλιών που κρατούνται στην Ανκόνα και βοηθήστε ώστε να συνεχίσουν το ταξίδι τους για να φτάσουν στις οικογένειες που πρόκειται να τα υιοθετήσουν. Υπάρχουν όλα τα στοιχεία που επιβεβαιώνουν ότι τα σκυλιά έχουν όλα τα απαραίτητα συνοδευτικά χαρτιά για το ταξίδι και δεν στέλνονται για παράνομες δραστηριότητες. Σας ευχαριστούμε και ελπίζουμε στη βοήθειά σας.

Με τιμή

Η Γραμματέας -------- Η Πρόεδρος

Αθηνά Τσάκαλου ---- Νάντια Ζόμπολα

------------------------------------------------------------------------------------

Παρά το ότι, το συγκεκριμένο έγγραφο είναι "φως - φανάρι", γιά την εμπλοκή ΖΟΕΣ στην υπόθεση της Ανκόνα, το αρνήθηκαν και είπαν πως είναι απλά ένα κείμενο συμπαράστασης σε φίλους εξαγωγείς αδέσποτων.

Ακολούθησαν οι διαμαρτυρίες και τα σχόλια εις βάρος μου, όπως:

-----------------------------------------------------------------------------------------

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΖΟΕΣ

Από: Athina xkx

Θέμα: ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΖΩΟΦΙΛΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ

Προς: salamispress@gmail.com Ημερομηνία: Σάββατο, 19 Ιούλιος 2008, 9:20

Αγαπητοί συμπολίτες,

Επειδή εμείς δεν είμαστε από τους ανθρώπους που καθισμένοι σε μια καρέκλα ατέλειωτες ώρες μπροστά σ'εναν ηλεκτρονικό υπολογιστή όπως κάνει η gianna που ξαφνικά έγινε δημόσιος κατήγορος της Ομάδας μας ,επειδή εμείς βρισκόμαστε τις περισσότερες ώρες στους δρόμους ,όπου άλλωστε βρίσκονται και τα αδέσποτα σκυλιά κάνοντας ό,τι μπορούμε γι' αυτά, δεν αντιληφτήκαμε εγκαίρως όλες τις δημοσιεύσεις αυτού "του πόλεμου' που ειλικρινά αναρωτιώμαστε για ποιόν γίνεται.

Μπορεί να πει η gianna πόσες φορές έτρεξε η ίδια στους δρόμους, πόσες φορές της προσφέραμε βοήθεια, βέβαια της αναγνωρίζουμε ότι έχει μαζέψει στην αυλή της 17 σκυλιά και σε ένα δωμάτιο 15 γάτες αλλά τι έχει προσφέρει στα άλλα των δρόμων. Κι ας μη επικαλεστεί ότι δεν έχει μεταφορικό μέσο γιατί όταν θέλεις πάντα υπάρχει τρόπος.

Όμως ας επανέλθουμε στον "πόλεμο" .Θα αναφέρουμε μόνο ένα δείγμα της τακτικής και της" εντιμότητας" και βαθύτητας των "ερευνών" της. Στο τελευταίο δημοσίεμά της Ποιός παινεύει τη νύφη... παραθέτει μια φωτογραφία μιας ζωόφιλης κυρίας λέγοντας πως είναι φωτογραφία μπροστά στα δικαστήρια της Ανκόνα και από κάτω ο τίτλος παραπέμπει σε λαθρεμπόριο ζώων. Για κοιτάξτε καλύτερα τη φωτογραφία. Στο πλάι δεξιά διακρίνεται μια ταμπέλα που γράφει ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΑΩΝ για κοιτάξτε πίσω τα κτίρια δε σας θυμίζουν κάτι.

Πρόκειται λοιπόν για μια φωτογραφία την εποχή που γινόταν στην Ελλάδα η Eurovision και έγινε από τους Έλληνες ζωόφιλους μια σιωπηλή διαμαρτυρία για τα αδέσποτα στη χώρα μας. Μπορείτε λοιπόν να αντιληφτείτε την εγκυρότητα των "ερευνών" της και θα καταλάβετε πως το πάθος της δεν είναι για τα αδέσποτα αλλά για κάποιους συμπολίτες της και η ίδια δήλωσε πως δεν την ενδιαφέριει καθόλου η Σαλαμίνα και η μόνη της επιθυμία είναι να φύγει από δω, το μίσος της λοιπόν για κάποιους από μας την έκανε να ξεκινήσει όλη αυτή τη συκοφαντική εκστρατεία κατά της ομάδας μας.

Για τους λόγους αυτούς λοιπόν κι αφού της δώσαμε πολλά περιθώρια να επανορθώσει και επειδή έχει κάνει κατ' επανάληψη παράβαση του άρθρου 9Α παρ.1 και του άρθρου 19 του Ελληνικού Συντάγματος ήδη έχουν κινηθεί οι διαδικασίες για ποινική δίωξη εναντίον της με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Σας παρακαλούμε επειδή εμείς δηλώνουμε ότι πράγματι αγάπάμε τη Σαλαμίναι και δεν το δηλώνουμε απλώς αλλά το αποδεικνύουμε και με πράξεις αν μπορείτε δημοσιεύσετε το κείμενο αυτό χωρίς παραπομπή καθώς κι αυτό που θα σας επισυνάψουμε . Ευχαριστούμε

Το Δ.Σ

---------------------------------------------------------------------------------

Υπάρχει και απάντηση μου σε αυτό, καθώς και δεύτερο κείμενο Διαμαρτυρίας, σε προηγούμενες εγγραφές, αν θέλει κάποιος να διαβάσει. Όμως γιά να μην σας κουράζω συνεχίζω....

Και επειδή η φίλη Αθηνά, κάνει τον Σέρλοκ Χολμς, γιά την πρώτη φωτογραφία αριστερά , ενώ πριν έλεγε πως θα το πληρώσω ακριβά που την παρουσίασα, θα προσθέσω άλλη μία, θα κάνω κι εγώ λίγο τον Σέρλοκ και όπως εκείνη, θα πω... Demo%20Despoina.jpg

Demo%20Mary%20u%20Myra.jpg

"Γιά κοιτάξτε λίγο τις φωτογραφίες παρακαλώ.

Γιά κοιτάξτε καλύτερα"!!!

Ποιές κυρίες κάνουν "διαφήμιση" της Ελληνικής φιλοζωίας στη Εurovision παρεούλα?

(Ποιοί μόνιμα προβάλλουν στους ξένους, όλους τους Έλληνες σαν φονιάδες αδέσποτων?)

- Αριστερά η Μάϊρα Αντωνίου εξαγωγέας αδέσποτων, εμπλέκεται στην υπόθεση της Ανκόνα.

- Δεξιά η Δέσποινα Φρίγκα εξαγωγέας αδέσποτων, εμπλέκεται στην υπόθεση της Ανκόνα.

Κι επειδή μόνο με το χιούμορ μπορείς να εξορκίσεις την κακότητα, να μου επιτραπεί να πω:

ΜΑΖΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ, ΜΑΖΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΝΚΟΝΑ!!!

(Περισσότερα στην διεύθυνση στο τέλος της εγγραφής).

------------------------------------------------------------------------------------------

Από μέρους του ΖΟΕΣ ακολούθησε η εξής ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ:

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΖΩΟΦΙΛΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ ΖΟΕΣ

Η ΖΩΟΦΙΛΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ (ΖΟΕΣ)

ανακοινώνει πως δεν έχει καμία σχέση με λαθρεμπόριο ζώων, όπως θα αποδειχτεί και στο δικαστήριο , και κανένα από τα 102 σκυλιά της Ανκόνας δεν ανήκει στην ομάδα.

Με εκτίμηση Το Δ.Σ.

( 20/7/2008).

----------------------------------------------------------------------------------------

Απάντηση στην Ανακοίνωση ΖΟΕΣ υπήρξε η εγγραφή μου με τίτλο

"Ορίστε κ. Δήμαρχε ... τί έκαναν πίσω από την πλάτη σας" και το ακόλουθο ΕΓΓΡΑΦΟ.

Σαλαμίνα, 8 Μαϊου 2008 Σύνολο Σελίδων: Μία (1)

Αίτημα παράδοσης σκύλων

Προς το Σεβαστό Δικαστήριο της Ανκόνα

Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε,

Με την παρούσα θα ήθελα να σας ζητήσω την απόδοση επτά (7) σκύλων του Δήμου μας, που τελούν υπό προσωρινή κατάσχεση στην πόλη της Ανκόνα από την 19η Μαρτίου 2007, στις νόμιμες ιδιοκτήτριές τους.

Πρόκειται για τους σκύλους:

1) ΣΤΕΛΛΑ με αριθμό μικροπλακέτας 968000003986968 και αριθμό διαβατηρίου GR01 000 038 826 που ανήκει στην κα Μάιρα Αντωνίου

2) ΛΙΣΑ με αριθμό μικροπλακέτας 968000003991592 και αριθμό διαβατηρίου GR01 000 038 827 που ανήκει στην κα Μάιρα Αντωνίου.

3) ΜΑΓΙΑ με αριθμό μικροπλακέτας 968000003994524 και αριθμό διαβατηρίου GR01 000 038 828 που ανήκει στην κα Φλωρεντία - Λώρη Κοντογιάννη.

4) ΛΟΥΝΑ με αριθμό μικροπλακέτας 300098100010026 και αριθμό διαβατηρίου GR01 000 049 480 που ανήκει στην κα Τζένιφερ Χατζηαγγελή.

5) ΜΠΟΥΜΠΙ με αριθμό μικροπλακέτας 300098100010411 και αριθμό διαβατηρίου GR01 000 019 069 που ανήκει στην κα Μαριάνθη Ζαμπέτα.

6) ΛΙΖΑ με αριθμό μικροπλακέτας 981100000159998 και αριθμό διαβατηρίου GR01 000 014 596, που ανήκει στην κα Μαριάνθη Ζαμπέτα.

7) ΡΙΤΑ με αριθμό μικροπλακέτας 982009102254908και αριθμό διαβατηρίου GR01 0000 14576, που ανήκει στην κα Ειρήνη Αναστασοπούλου.

Τόπο προορισμού των επτά σκύλων αποτελούσαν τα ακόλουθα αναγνωρισμένα φιλοζωικά σωματεία της Ε.Ε.:

- Tierschutzverein Kφln-Porz, Menschen fuer Tiere- Tiere fuer Menschen e.V. για τον σκύλο Στέλλα

- Tierschutzverein Andernach und Umgebung για τους σκύλους Λίσα, Μάγια και Λούνα

- SOS Strays v.z.w. για τους σκύλους Μπούμπι και Λίζα

- Tierschutzgruppe Ruppurr e.v. για το σκύλο Ρίτα.

Ο Δήμος Σαλαμίνας συνεργάζεται με το τοπικό σωματείο Ζ.Ο.Ε.Σ. (Ζωοφιλική Ομάδα Εθελοντών Σαλαμίνας) όσον αφορά την περισυλλογή, περίθαλψη, στείρωση και εμβολιασμό των αδέσποτων ζώων της πόλης μας.

Δεδομένου ότι στη Σαλαμίνα δεν υπάρχει Κυνοκομείο για την περίθαλψη των αδέσποτων ζώων, εθελοντές της Ζ.Ο.Ε.Σ. αναλαμβάνουν την προσωρινή υιοθεσία και φιλοξενία τέτοιων ζώων στα σπίτια τους μέχρι να βρεθεί μια μόνιμη στέγη για αυτά στην Ελλάδα ή άλλες χώρες της Ε.Ε.

Ευχαριστούμε για την κατανόηση και παραμένουμε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε πληροφορία ή διευκρίνιση.

Με εκτίμηση,

Ο Αντιδήμαρχος Σαλαμίνας

Γεώργιος Αντωνίου

---------------------------------------------------------------------------------

Κατά τη συνήθη τακτική του το ΖΟΕΣ βέβαια, "ξέχασε" πως η ίδια η κ. Μάϊρα Αντωνίου, ομολόγησε την εμπλοκή της, στην υπόθεση Ανκόνα, μέσα στο ίδιο μου το blog, όταν άφησε σχόλιο στην εγγραφή μου "το γέλιο και το κλάμα", σε επίσκεψη στη Σαλαμίνα στη φίλη και συνεργάτιδα της Αθηνά, απ' όπου και το απόσπασμα.

Ίσως ήλπιζαν πως έτσι θα το ξεχάσω κι εγώ...

----------------------------------------------------------------------------------------

..."Oso afora tin Ancona, meta apo ena chrono, i anakrisis meso iterpoll, echoun teliosi ke edo ke sto exoterike.

Pali osi emplekonde itan paron apo tin proti stigmi stin Ancona.

OI organisis "fandasmata" ktiniatri "fandasmata" opos legete, distichos itan ke afti paron, me katathesis ke nomima engrafa. ean se endiaferi i Ancona, pou gia emas pou echoume zoa eki, ine mia maxi zois, pali edo imaste"....

Τονίζω το "πάλι όσοι εμπλέκονται", το "νόμιμα έγγραφα", το "η Ανκόνα, που γιά εμάς που έχουμε ζώα εκεί "...

Τα συμπεράσματα δικά σας!

----------------------------------------------------------------------------------------

Και γιά να ξέρουμε τι λέμε, ΔΙΩΚΟΜΑΙ γιατί μίλησα γιά παράνομες εξαγωγές.

Διώκομαι γιατί τάχθηκα με το μέρος της απόφασης του Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Κιλτίδη, να εκδόσει τις Νέες Οδηγίες γιά την εξαγωγή αδέσποτων.

Διώκομαι γιατί με το αφιέρωμα στο blog μου arkouda, προσπαθώ να ευαισθητοποιήσω τον Κόσμο στις υποθέσεις των εξαγωγών, των πειραμάτων, της κακοποίησης, των βασανισμών των ζώων...

Διώκομαι γιατί κάποιοι νεόπλουτοι εξαγωγείς σε όλη την Ελλάδα, θέλουν ο Κόσμος να κοιμάται, να μην ρωτά και να νομίζει πως κάνουν φιλοζωϊκό έργο...

Διώκομαι γιατί δεν δημοσίευσα φωτογραφίες ευτυχισμένων κατοικίδιων ξαπλωμένων στους Γερμανικούς καναπέδες...

Διώκομαι γιατί δημοσίευσα φωτογραφίες σαν αυτές....

sa-dogsbig.jpgfp_img1 skylaki se klouvi.gifcattorture.jpg

animal_tests_11.jpg

chien632.png

Διώκομαι γιατί παρουσίασα videos σαν αυτό του τέλους της εγγραφής...

...Και επειδή πάνω στο θέμα αυτό, στην Ελλάδα από χρόνια " Φωνάζει ο κλέφτης γιά να φύγει ο Νοικοκύρης..

Και επειδή έχω αρχίσει πιά να αμφιβάλω αν ο Νόμος προστατεύει το Δίκαιο και όχι το Άδικο...

Και επειδή δηλώνω πως αν συμβεί κάτι σ' εμένα, στο περιβάλλον μου, στο σπίτι μου ή στα ζώα που προστατεύω, υπεύθυνοι θα είναι η παλιοπαρέα των φίλων των λαθρέμπορων εξαγωγέων και τα μέλη του ΖΟΕΣ...

Θα περιμένω να τελειώσουν οι έρευνες του Δημάρχου Σαλαμίνας κ. Σοφρά επάνω στο θέμα, όπως με διαβεβαίωσε...

Θα περιμένω να δω την εξέλιξη στο θέμα της Ανκόνα...

Και μετά θ' αποφασίσω τι μέλει γενέσθαι και εαν στην Ελλάδα υπάρχει ευνομούμενη πολιτεία, ή όχι!

-----------------------------------------------------------------------------------

Τελειώνοντας, παραθέτω ένα απόσπασμα της επιστολής των Ελλήνων κτηνιάτρων προς τον Γερμανό πρέσβη, γιά το θέμα...

... "Kατά τον ισχυρισμό των σωματείων αυτών, τα ζώα πηγαίνουν σε συγκεκριμένες οικογένειες για υιοθεσία. Σε αρκετές περιπτώσεις δε το όνομα του νέου ιδιοκτήτη αναφέρεται και στο διαβατήριο που εκδίδεται στην Eλλάδα. Tο δε κόστος για τη μεταφορά ενός σκύλου ανέρχεται τουλάχιστον σε 80 ευρώ χωρίς το αεροπορικό εισιτήριο.
Παράλληλα, είναι γνωστό ότι στη Γερμανία υπάρχουν χιλιάδες αδέσποτα σε καταφύγια που προορίζονται για υιοθεσία με ιδιαίτερα απαιτητικούς όρους που θα εξασφαλίσουν την ευζωία του ζώου στο νέο του περιβάλλον.
Tα παραπάνω γέννησαν δυσπιστία από πλευράς συναδέλφων κτηνίατρων ανά την Eλλάδα για την πραγματική κατάληξη των ζώων αυτών που θα δικαιολογούσε το μεγάλο τους αριθμό, τον ανταγωνισμό των σωματείων στο ποιος θα μαζέψει τα περισσότερα ζώα και την αντοχή τους σε τόσο μεγάλο κόστος αποστολής ανά ζώο.
Eξασφαλίσαμε για το λόγο αυτό κάποιους τυχαίους αριθμούς σήμανσης με τους αντίστοιχους δηλωμένους ως νέους ιδιοκτήτες στην Γερμανία και από μια σύντομη έρευνα που κάναμε διαπιστώσαμε ότι, "κανένας ιδιοκτήτης δεν αντιστοιχεί σε καμμία διεύθυνση".
Επαναλαμβάνω λοιπόν...
"Κανένας ιδιοκτήτης δεν αντιστοιχεί σε καμμία διεύθυνση"!!!
yiannas galanou.

Eικόνες και πληροφορίες γιά την υπόθεση της Ανκόνα, άντλησα από την εξής ηλεκτρονική διεύθυνση: http://images.google.com/imgres?imgurl=http://www.tierschutzgruppe.info/tiere/Mary%2520Ancona%2520%2520Eda%252004.jpg&imgrefurl=http://www.tierschutzgruppe.info/ancona.htm&h=346&w=337&sz=26&hl=el&start=6&um=1&usg=__bx4OjB7Plc-2joHHVqxnP75aj6w=&tbnid=pcpmGXklcgLJ9M:&tbnh=120&tbnw=117&prev=/images%3Fq%3DANCONA%2B102%2BMary%2BMyra%26um%3D1%26hl%3Del%26lr%3D%26sa%3DG

Tags: galanou, yiannas, κτηνίατροι, 102, ζοεσ, ανκόνα, trafficking, διωξη, σαλαμίνα, animal

Διαβάστε το άρθρο
Ορίστε κ. Δήμαρχε τί έκαναν πίσω από την πλάτη σας!
8 σχόλια Κυριακή, 20 Ιουλίου 2008

Ancona%20Osimo%20dogs%202.jpg

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΖΩΟΦΙΛΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ ΖΟΕΣ

Η ΖΩΟΦΙΛΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ (ΖΟΕΣ)

ανακοινώνει πως δεν έχει καμία σχέση με λαθρεμπόριο ζώων, όπως θα αποδειχτεί και στο δικαστήριο , και κανένα από τα 102 σκυλιά της Ανκόνας δεν ανήκει στην ομάδα.

Με εκτίμηση

Το Δ.Σ.

(20/7/2008).

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Απάντηση στην Φιλοζωϊκή Ομάδα Σαλαμίνας ΖΟΕΣ,

ως προς την Διαμαρτυρία και την πρόθεση Ποινικής Δίωξης εναντίον μου, καθώς και την Ανακοίνωση που δημοσιοποίησαν στις 20/7/2008.

Αγαπητές Φιλόζωες του ΖΟΕΣ.

Αρνηθήκατε πως είχατε οποιαδήποτε ανάμειξη στο θέμα των 102 σκυλιών από Ελλάδα που κατασχέθηκαν στην Ανκόνα της Ιταλίας και η οποία υπόθεση διερευνάται ακόμη από την INTERPOL.

Aρνηθήκατε επίσης πως το έγγραφο σας στον Έλληνα Πρέσβη της Ρώμης σας ενέπλεκε στην υπόθεση, πως ήταν ένα απλό έγγραφο συμπαράστασης, στην ουσία γιά μιά υπόθεση που δεν γνωρίζατε επαρκώς και γι' ανθρώπους που ίσως λίγο να γνωρίζατε. Δεκτόν!

Ελπίζω μετά τα τόσα σας ψεύδη, την προσπάθεια σας να με τρομοκρατήσετε, τις χιλιάδες εξαγωγές αδέσποτων από τη Σαλαμίνα και τις άπειρες δικαιολογίες που βρίσκετε γιά όλα αυτά, να έχετε μιά καλή δικαιολογία και γι' αυτό εδώ το επίσημο έγγραφο!

---------------------------------------------------------------------------------------------------

Σαλαμίνα, 8 Μαϊου 2008

Σύνολο Σελίδων: Μία (1)

Αίτημα παράδοσης σκύλων

Προς το Σεβαστό Δικαστήριο της Ανκόνα

Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε,

Με την παρούσα θα ήθελα να σας ζητήσω την απόδοση επτά (7) σκύλων του Δήμου μας, που τελούν υπό προσωρινή κατάσχεση στην πόλη της Ανκόνα από την 19η Μαρτίου 2007, στις νόμιμες ιδιοκτήτριές τους.

Πρόκειται για τους σκύλους:

1) ΣΤΕΛΛΑ με αριθμό μικροπλακέτας 968000003986968 και αριθμό διαβατηρίου GR01 000 038 826 που ανήκει στην κα Μάιρα Αντωνίου.

2) ΛΙΣΑ με αριθμό μικροπλακέτας 968000003991592 και αριθμό διαβατηρίου GR01 000 038 827 που ανήκει στην κα Μάιρα Αντωνίου.

3) ΜΑΓΙΑ με αριθμό μικροπλακέτας 968000003994524 και αριθμό διαβατηρίου GR01 000 038 828 που ανήκει στην κα Φλωρεντία - Λώρη Κοντογιάννη.

4) ΛΟΥΝΑ με αριθμό μικροπλακέτας 300098100010026 και αριθμό διαβατηρίου GR01 000 049 480 που ανήκει στην κα Τζένιφερ Χατζηαγγελή.

5) ΜΠΟΥΜΠΙ με αριθμό μικροπλακέτας 300098100010411 και αριθμό διαβατηρίου GR01 000 019 069 που ανήκει στην κα Μαριάνθη Ζαμπέτα.

6) ΛΙΖΑ με αριθμό μικροπλακέτας 981100000159998 και αριθμό διαβατηρίου GR01 000 014 596, που ανήκει στην κα Μαριάνθη Ζαμπέτα.

7) ΡΙΤΑ με αριθμό μικροπλακέτας 982009102254908και αριθμό διαβατηρίου GR01 0000 14576, που ανήκει στην κα Ειρήνη Αναστασοπούλου.

Τόπο προορισμού των επτά σκύλων αποτελούσαν τα ακόλουθα αναγνωρισμένα φιλοζωικά σωματεία της Ε.Ε.:

- Tierschutzverein Kφln-Porz, Menschen fuer Tiere- Tiere fuer Menschen e.V. για τον σκύλο Στέλλα

- Tierschutzverein Andernach und Umgebung για τους σκύλους Λίσα, Μάγια και Λούνα

- SOS Strays v.z.w. για τους σκύλους Μπούμπι και Λίζα

- Tierschutzgruppe Ruppurr e.v. για το σκύλο Ρίτα.

Ο Δήμος Σαλαμίνας συνεργάζεται με το τοπικό σωματείο Ζ.Ο.Ε.Σ. (Ζωοφιλική Ομάδα Εθελοντών Σαλαμίνας) όσον αφορά την περισυλλογή, περίθαλψη, στείρωση και εμβολιασμό των αδέσποτων ζώων της πόλης μας.

Δεδομένου ότι στη Σαλαμίνα δεν υπάρχει Κυνοκομείο για την περίθαλψη των αδέσποτων ζώων, εθελοντές της Ζ.Ο.Ε.Σ. αναλαμβάνουν την προσωρινή υιοθεσία και φιλοξενία τέτοιων ζώων στα σπίτια τους μέχρι να βρεθεί μια μόνιμη στέγη για αυτά στην Ελλάδα ή άλλες χώρες της Ε.Ε.

Ευχαριστούμε για την κατανόηση και παραμένουμε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε πληροφορία ή διευκρίνιση.

Με εκτίμηση, Ο Αντιδήμαρχος Σαλαμίνας

Γεώργιος Αντωνίου

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Προς τα μέλη του ΖΟΕΣ.

Ερευνόντας αυτήν την υπόθεση εδώ και καιρό, είχα βάσιμες υποψίες πως ο Δήμαρχος Σαλαμίνας κ. Σοφράς, αγνοούσε τις παράνομες δραστηριότητες του ΖΟΕΣ και πολύ περισσότερο δε, είχε πλήρη άγνοια γιά την περίπτωση της Ανκόνα.

Τον χρησιμοποιήσατε, όπως και πολλούς άλλους, πατόντας πάνω στην θέληση του να κάνει κάτι γιά τα δύστυχα αδέσποτα του τόπου του, αλλά και γιά τη Σαλαμίνα την ίδια. Για να μην παρουσιάζει το νησί, αυτό το λυπηρό θέαμα των καταταλαιπωρημένων αδέσποτων.

Έχετε στήσει από χρόνια, ολόκληρη μηχανή εξαγωγής αδέσποτων στο εξωτερικό.

Κάνατε τα αδύνατα δυνατά γιά να μην φανεί η σχέση σας με την υπόθεση, μέχρι και της ψευδούς Δημόσιας Ανακοίνωσης σας, γιά να μην το μάθει ο Δήμαρχος και σας ζητήσει τον λόγο.

Γιατί επιζητούσατε πάση θυσία και μιά πιό επίσημη αναγνώριση του "έργου" σας, από φορείς της Δημόσιας Διοίκησης, γιά να διευκολύνεστε στις εξαγωγές.

Στο παρόν έγγραφο ο κ. Αντωνίου, ο Αντιδήμαρχος Σαλαμίνας, εγγυάται στην ουσία και γιά κάποια άτομα που δεν κατοικούν καν στην Σαλαμίνα.

ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ.

- Γιατί δεν εγγυάται γι' αυτά τα άτομα ο κάθε Δήμαρχος ή Αντιδήμαρχος της περιοχής που διαμένουν?

- Είναι μέλη του ΖΟΕΣ οι εν λόγω κυρίες και τις γνωρίζει προσωπικά?

- Γιατί ο κ. Αντωνίου ουδέποτε ενημέρωσε προσωπικά τον κ. Δήμαρχο της Σαλαμίνας, γιά την υπόθεση της Ανκόνα ως όφειλε?

- Γιατί υπέγραψε αυτό το έγγραφο πίσω από την πλάτη του?

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Προς τους Σαλαμίνιους φίλους και φίλες.

Τα μέλη του ΖΟΕΣ, όπως αποδεικνύεται από τις ανακοινώσεις τους και από αυτά τα έγγραφα, σας παρεπλάνησαν σαν και εκμεταλλεύτηκαν την εμπιστοσύνη που τους δείξατε.

Σε αυτό δεν αδικώ κανέναν, γιατί το ίδιο θύμα στα ψεύδη τους έπεσα κι εγώ.

Μην τους αφήσετε όμως να συνεχίσουν να σας παραπλανούν, να σας εκμεταλλεύονται, να εμπορεύονται και να εξάγουν αδέσποτα ζώα γιά "άγνωστους" σκοπούς...

Απέδειξαν ήδη άλλωστε, με την ψευδή δημόσια δήλωση τους και την προσπάθεια κατατρομοκράτησης μου, με μηνύσεις και απειλές κατά της ζωής μου, πως είναι ικανές γιά οτιδήποτε.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Προς τον κ. Σοφρά, Δήμαρχο Σαλαμίνας.

Κύριε Δήμαρχε.

Βάση αυτών των νέων στοιχείων, περιμένω από εσάς να διερευνήσετε την υπόθεση και να αποδόσετε τις ευθύνες όπου κι αν υπάρχουν, όσο κι αν κάποια άτομα έχαιραν της εκτίμησης σας μέχρι σήμερα.

Παρακαλώ να στείλετε αμέσως και μήνυμα στην Ανκόνα καταγγέλοντας τα αποσταλλέντα έγγραφα ως ανεπαρκή ή ψευδή.

Ο κ. Κιλτίδης υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, έχει ήδη αυτό το έγγραφο στην κατοχή του καθώς και αρκετά άλλα που διερευνά.

Συνεργαστείτε γιά να σταματήσει αυτή η παράνομη δραστηριότητα και πρωτίστως, βοηθήστε την έρευνα της Ιnterpol στην Ανκόνα και εμποδίστε την απόδοση των πρώτων 59 σκυλιών, λόγω νέων στοιχείων.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Προς τον κ. Κιλτίδη.

Κύριε Κιλτίδη.

Δεχθήκατε έναν άδικο πόλεμο, όπως και πολλοί από εμάς, που τασσόμαστε κατά των εξαγωγών των αδέσποτων, γιά το θάρρος σας να προσπαθήσετε να σταματήσετε, αυτή την αθλιότητα.

Οι ΟΔΗΓΙΕΣ που εκδόσατε, πρέπει να παραμείνουν πάση θυσία και εκτός από γράμμα του Νόμου, να γίνουν και πράξη.

Να η ευκαιρία σας! Αποδείξτε πως ο Νόμος μπορεί και πρέπει να εφαρμοστεί!

Εμποδίστε την απόδοση των 59 σκυλιών από τα 102 στους "κατόχους" τους, που θα γίνει σύντομα στην Ανκόνα, λόγω νέων στοιχείων.

Όπως γνωρίζετε ήδη, δεν υπάρχουν "νόμιμοι κάτοχοι".

Ξέρετε πως οι Σύλλογοι άλλωστε, δεν μπορούν να είναι "νόμιμοι κάτοχοι" .

Και πολλοί απ' αυτούς που βρίσκονται στην Ανκόνα, έχουν κατηγορηθεί γιά πολλά και κάποιοι ελέγχονται κι αυτή τη στιγμή ακόμη, γιά παράνομες δραστηριότητες.

Όσο γιά τα εδώ άτομα που συνεργάζονται στενά μαζί τους, αν θέλετε να δείτε το ήθος τους, δεν έχετε παρά να κάνετε μιά διαδικτυακή βόλτα μέχρι το blog του SYZOSOELκαι θα καταλάβετε πολλά.

Άλλωστε εκεί θα βρείτε να σχολιάζουν και κάποιες κυρίες του ΖΟΕΣ...

Τα στοιχεία μου και οι γνώσεις που αποκόμισσα, στην διάθεση σας.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------

yiannas galanou.

---------------------------

Υστερόγραφο: Οι διορθώσεις του κειμένου μπορεί να αργήσουν να φανούν, λόγω τεχνικών προβλημάτων των λειτουργιών του blog "arkouda".


Tags: εμπλοκη, 102, ζοεσ, ανκόνα, διωξη, σαλαμίνα, έγγραφο, σκυλιά, ανακοίνωση

Διαβάστε το άρθρο
Απάντηση στη Διαμαρτυρία και Δίωξη ΖΟΕΣ εναντίον μου
1 σχόλιο Κυριακή, 20 Ιουλίου 2008

Ancona%20Osimo%20dogs%202.jpg

Μικρή Λογοτεχνική Ανάλυση του πρώτου κειμένου της Διαμαρτυρίας του ΖΟΕΣ εναντίον μου.

Τα τονισμένα γράμματα αποτελούν τον δικό μου σχολιασμό επί του κειμένου που μου εστάλθη να παρουσιάσω, γιά να ξεχωρίζουν από την εν λόγω Διαμαρτυρία.

Ως προς την Ποινική Δίωξη, αναμένουμε στο ακουστικό μας...

Διαμαρτυρία και Ποινική Διώξη του ΖΟΕΣ εναντίον μου!

Πρώτο κείμενο (Μη φύγετε, θα έχουμε και συνέχεια...)

Από: Athina xkx

Καλημέρα φίλη μου Αθηνά!

Θέμα: ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΖΩΟΦΙΛΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ

Και η Διαμαρτυρία δεν θα χρειαζόταν, αν απλά είχατε απαντήσει στα ερωτήματα μου, που θα τεθούν γιά πολλοστή φορά αργότερα...

Προς: salamispress@gmail.com

Μιά και το στείλατε έτσι, ρωτώ!

Τί σας έφταιξε η salamispress και τα βάλατε μαζί της? Γιατί τους υποχρεώσατε να βγάλουν την ανάρτηση με το θέμα μου και να περάσουν μόνο, τη Διαμαρτυρία τη δική σας??? Έτσι αντιλαμβάνεστε εσείς τον Διάλογο?

Κι αυτή η ηλεκτρονική επίθεση που δέχθηκε η Salamispress, γιατί μου θυμίζει τόσο πολύ την επίθεση της παρέας σας, των φίλων των εξαγωγέων φιλόζωων στο blog της ΣΥΖΩΣΩΕΛ? Καμμία σχέση?

Ημερομηνία: Σάββατο, 19 Ιούλιος 2008, 9:20

Αγαπητοί συμπολίτες,

Εγώ δεν είμαι αγαπητή συμπολίτης? Κι αν είμαι τέτοια, γιατί με έχετε ταράξει στα ψέμματα και στα φούμαρα, από την πρώτη στιγμή της επικοινωνίας μας, χροοόνια πριν?

Επειδή εμείς δεν είμαστε από τους ανθρώπους που καθισμένοι σε μια καρέκλα ατέλειωτες ώρες μπροστά σ'εναν ηλεκτρονικό υπολογιστή όπως κάνει η gianna

Η yiannas, το κάνει αυτό τον τελευταίο χρόνο. Kι επειδή γιά χάρη σας(!), έπρεπε μόνη να μάθει πολλά και γρήγορα γιά υπολογιστές και Διαδίκτυο, γιά να μπορεί να ξεχωρίσει τις υποψίες από τις ενδείξεις, τα γεγονότα από τις φήμολογίες, τα ντοκουμέντα από τα παραμύθια της Χαλιμάς, τα έργα από τα πάρεργα, αφιέρωσε όντως αρκετό χρόνο...

που ξαφνικά έγινε δημόσιος κατήγορος της Ομάδας μας ,

Επειδή δεν μου απαντάτε στα ερωτήματα μου, έγινα δημόσιος κατήγορος!!!

Ας μου απαντούσατε, ας με πείθατε με αλήθειες κι όχι τα συνήθη ψεύδη, να γινόμουν...δημόσιος συνήγορος!!!

Όταν θα βρεθούν κι άλλοι να σας θέσουν ερωτήματα, θα θεωρηθούν δημόσιοι κατήγοροι κι αυτοί?

Ή δεν σας απασχολεί κάτι τέτοιο γιατί πείθετε τους πάντες με το φόβο της μήνυσης, της διαπόμπευσης και άλλων ευγενών μεθόδων???

επειδή εμείς βρισκόμαστε τις περισσότερες ώρες στους δρόμους ,

...Kαι στις πλατείες και στα πάρκα και στα Δημαρχεία και στις ταβέρνες και στα γραφεία και στα βουνά και στις παραλίες και στα χειμαδιά, μαζεύοντας ζώα, ή εξάγοντας ζώα, ή παλεύοντας γιά τα δικαιώματα των ζώων - όπως τα αντιλαμβάνεστε εσείς - ή μαζεύοντας εισφορές γιά τα ζώα κι επιδόματα...

όπου άλλωστε βρίσκονται και τα αδέσποτα σκυλιά κάνοντας ό,τι μπορούμε γι' αυτά,

Γιά γάτες τίποτα???

δεν αντιληφτήκαμε εγκαίρως όλες τις δημοσιεύσεις αυτού "του πόλεμου' που ειλικρινά αναρωτιώμαστε για ποιόν γίνεται.

Τις αντιληφθήκατε από την πρώτη στιγμή, γιατί σας είχα πριν ακόμη ξεκινήσω ειδοποιήσει και όπως φαίνεται και από τα καθημερινά σχόλια της Αθηνάς, πότε επώνυμα, πότε ... ποικιλώνυμα!!!

Και οι δημοσιεύσεις που δεν γίνονται όλες γιά σας -ας μην είχατε τη μύγα - γίνονται γιά τα ζώα, αν αναρωτιόσαστε πολύ...

Μπορεί να πει η gianna πόσες φορές έτρεξε η ίδια στους δρόμους,

Τα τελευταία χρόνια που ανακαλύψατε ξαφνικά τα ζώα εσείς, ή σε όλη τη διάρκεια της ζωής μου, που ασχολούμαι εγώ???

πόσες φορές της προσφέραμε βοήθεια,

Τρεις φορές μεταφέρατε με δικό σας όχημα αδέσποτα στον κτηνίατρο, μιά φορά μου κάνατε μικρή έκπτωση σε στείρωση αδέσποτου και μιά φορά ρίξατε φάρμακο γιά τα δερματικά σε αδέσποτο της γειτονιάς μου...

Αυτά τα φοβερά, σε διάρκεια 8 χρόνων και νομίζω πως από τις πρώτες συνδρομές μου κι όλας τα έχω υπερκαλύψει τα τεράστια αυτά έξοδα!!!

βέβαια της αναγνωρίζουμε ότι έχει μαζέψει στην αυλή της 17 σκυλιά και σε ένα δωμάτιο 15 γάτες

Εδώ φίλοι αναγνώστες, βλέπετε τη συνήθη στρατηγική των φιλόζωων εξαγωγέων.

"Είναι συλλέκτης ζώων πιάστε την και πάρτε της και τα ζώα... Κοντά της υποφέρουν τα καημενούλια... Ενώ στην Αλαμανία, θα περνάνε ζωή χαρισάμενη, ξαπλωμένα στους καναπέδες"!!!

Μας τα είπες και πέρυσι Αθηνούλα, όταν είπες πως "εμείς αν θέλουμε, μπορούμε να ισχυριστούμε πως τα ζώα σου δεν τα φροντίζεις αρκετά και να σου τα πάρουμε...

Πήγαινε βρες το - όπως ήδη σου έχω αναφέρει - και στο Stray.gr , των αγαπητών φίλων και συνεργατών σου εξαγωγέων και στο θέμα ΣΑΛΑΜΙΝΑ ΣΟΣ, που εγώ έθεσα προς συζήτηση.

Βέβαια πριν λίγο καιρό που ξανανταμώσαμε με δική μου πρωτοβουλία, το είχες ως συνήθως ξεχάσει. Και επειδή δεν θυμάσαι πως το είπες, να σου θυμίσω τί σου απήντησα...

" ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΦΑΤΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΣΑΣ, ΚΟΠΙΑΣΤΕ"...

αλλά τι έχει προσφέρει στα άλλα των δρόμων.

Έξυπνη ερώτηση!!! Τί να απαντήσω άραγε τώρα??? Να σκεφτώ... Να σκεφτώ...

Βρε Αθηνούλα, βρε Νάντια, τα ζώα που φροντίζω και που είναι και πιό πολλά, μέσα κι έξω από το σπίτι, δεν τα γέννησα βρε κουτά, ούτε τα αγόρασα, ούτε μου τα στείλανε από το Λιχτενστάϊν νά 'χω να πορεύομαι!!!

Στους δρόμους τα βρήκα βρε... Το καταλάβατε τώρα, ή να το κάνω πιό ψιλοκομμένο γιά να το χωνέψετε καλύτερα???

Κι ας μη επικαλεστεί ότι δεν έχει μεταφορικό μέσο γιατί όταν θέλεις πάντα υπάρχει τρόπος.

Βεβαίως! Και τον έχω βρει πολλές φορές! Και ωτό στοπ έχω κάνει γιά χτυπημένα και στην αγκαλιά μου τα έχω πάρει με τα πόδια χιλιόμετρα κι εσάς παρακάλεσα και τον γείτονα και στην πλάτη μου έχω σηκώσει και με καρότσι της οικοδομής κουβάλαγα τα σκοτωμένα της περιοχής, γιά να μην μένουν εκτεθειμένα και γίνονται πηγή μόλυνσης.

Εσύ πότε κουβάλησες ζώο στα χέρια Αθηνά? Να σου θυμίσω εγώ? Τότε που μικρή σου έδωσε η μητέρα σου το γατάκι σου να πας στο βουνό να το δέσεις γιά να πεθάνει από πείνα και δείψα επειδή είχε σπάσει τ' αυγά στις κότες. Κι εσύ σαν καλό παιδί το έκανες!!! Το θυμήθηκες τώρα?

Στην ίδια ηλικία εγώ έπεφτα μπροστά να προστατέψω μία γάτα που κόντεψε να μου βγάλει το μάτι - ακόμη τα σημάδια- γιά να μην την πειράξουν, έλεγα το πρώτο ψέμμα στους γονείς μου πως έσκισα το μάτι μου σκοντάφτοντας κι έπαιζα άγριο ξύλο με τ' άλλα παιδιά που πείραζαν ζώα...

Αυτά τα ολίγα γιά ... αμάξια, γιατί ειλικρινά δεν πιστεύω, πως ένας άνθρωπος όπως εσύ ή η Νάντια, που αγάπησε τα ζώα εν μιά νυκτί, γιατί είδε όραμα και το έκανε λέει τάμα, μπορούν να γίνουν τόσο απίστευτα δραστήριοι φιλόζωοι στα 50 τους, όταν πριν - δική σου μαρτυρία - δεν τα έβλεπαν καν!!!

Όμως ας επανέλθουμε στον "πόλεμο"

Εσύ πρωτομίλησες γιά πόλεμο! Υπάρχει η αναφορά και στο δημοσιευμένο σου γράμμα, αν ξέχασες πάλι. Εγώ ερωτήματα έθεσα εξ αρχής. Ας μου απαντούσατε και μπορεί να έμενε το θέμα εκεί.

Τώρα όμως τα ερωτήματα πολλαπλασιάζονται...

.Θα αναφέρουμε μόνο ένα δείγμα της τακτικής και της" εντιμότητας" και βαθύτητας των "ερευνών" της. Στο τελευταίο δημοσίεμά της Ποιός παινεύει τη νύφη... παραθέτει μια φωτογραφία μιας ζωόφιλης κυρίας λέγοντας πως είναι φωτογραφία μπροστά στα δικαστήρια της Ανκόνα και από κάτω ο τίτλος παραπέμπει σε λαθρεμπόριο ζώων. Για κοιτάξτε καλύτερα τη φωτογραφία.

Στο πλάι δεξιά διακρίνεται μια ταμπέλα που γράφει ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΑΩΝ για κοιτάξτε πίσω τα κτίρια δε σας θυμίζουν κάτι. Πρόκειται λοιπόν για μια φωτογραφία την εποχή που γινόταν στην Ελλάδα η Eurovision και έγινε από τους Έλληνες ζωόφιλους μια σιωπηλή διαμαρτυρία για τα αδέσποτα στη χώρα μας.

Μπορείτε λοιπόν να αντιληφτείτε την εγκυρότητα των "ερευνών" της

Γραμματάκια ξέρετε, ανατρέξτε στα σχόλια και στο υστερόγραφο του συγκεκριμένου θέματος.

Το "φοβερό" μου λάθος το διόρθωσα σχεδόν αμέσως, πολύ πριν μου στείλετε εσείς τούτο το ηλεκτρονικό μπακαλόχαρτο που "περί άλλα τυρβάζει" κι όχι επί της ουσίας!!!

Αλλά συχνά λόγω τεχνικών προβλημάτων, μπορεί να άργησε λίγο να φανεί η διόρθωση.

Με αυτό όμως τί θέλετε να πείτε?

Πως είναι αυτό απόδειξη πως δεν έχετε σκυλιά στην Ανκόνα?

Πώς δεν έχει σκυλιά η φίλη και συνεργάτιδα σας κ. Μάϊρα στην Ανκόνα???

Σε αυτό το ... Ευαγγέλιο επικεντρωθείτε και τ' άλλα, γιά το που βγήκε η φωτογραφία αφήστε τα...

Είναι άλλου παππά. Άλλωστε το πρόσωπο της κυρίας ήθελα κυρίως να δείξω.

και θα καταλάβετε πως το πάθος της δεν είναι για τα αδέσποτα αλλά για κάποιους συμπολίτες της και η ίδια δήλωσε πως δεν την ενδιαφέριει καθόλου η Σαλαμίνα και η μόνη της επιθυμία είναι να φύγει από δω, το μίσος της λοιπόν για κάποιους από μας την έκανε να ξεκινήσει όλη αυτή τη συκοφαντική εκστρατεία κατά της ομάδας μας.

Έχεις δίκιο Αθηνά! Είμαι "άπατρις". Το δηλώνω άλλωστε και στην Αμφικράτια. "Όπου γης και πατρίς", όπως λέγανε και οι παλαιοί.

Έμαθα βλέπεις να μετακινούμαι από παιδί ακόμη, από τόπο σε τόπο γιά να ζήσω.

Κι αν θα φύγω κάποτε από τη Σαλαμίνα, θα φύγω όχι γιατί φοβάμαι εσάς ή όποιον άλλο, όχι γιατί δεν αγάπησα τη Σαλαμίνα, όπου έμεινα περισσότερα χρόνια από οπουδήποτε αλλού...

Θα φύγω μόνο - όπως ήδη ξέρεις - γιατί εδώ η γη είναι πιά πολύ ακριβή κι αρκετά πυκνοκατοικημένη κι εγώ δεν διαθέτω χρήματα γιά να μπορώ να πάρω ένα κομμάτι γης, να προστατέψω κάποια ζώα που υποφέρουν.

Όσο γιά το μίσος που αναφέρεις, ξέρεις πως εγώ και τους ορκισμένους εχθρούς μου, τους κάνω σιγά - σιγά με τη στάση και τα έργα φίλους μου.

Πως δεν αγαπώ τις αντιδικίες, τις παρεξηγήσεις, τους καυγάδες, τα κουτσομπολιά, τα ψέμματα, ούτε καν την ψυχρότητα στις ανθρώπινες σχέσεις.

Πως δίνω πάντα τόπο στον οργή και μετά λύνω κάθε παρεξήγηση.

Δεν μισώ λοιπόν ανθρώπους, αλλά τα ψέμματα, τις απάτες, την βαρβαρότητα, την μισαλλοδοξία, την υποκρισία, την εκμετάλευση, τον πλουτισμό εις βάρος ανθρώπων ή ζώων . Μισώ στάσεις ζωής και πράξεις.

Πείσε με λοιπόν πως κάνω λάθος!

Απάντησε μου σε ότι σε ρωτώ ευθέως γιά μιά φορά. Δείξε μου τα περιβόητα, μα "άφαντα" αρχεία των υιοθεσιών των χιλιάδων ζώων που στείλατε στο εξωτερικό.

Δείξε μου τις επιστολές που λες πως σου στέλνουν με τις φωτογραφίες, που μου έχεις τάξει από πέρυσι κι ακόμη περιμένω.

Απόδειξε μου πως όσα λέγονται είναι μόνο κακογλωσσιές του Κόσμου.

Κι αν γίνει αυτό, τότε εγώ πρώτη θα ζητήσω ταπεινά συγγνώμη.

Μέχρι να γίνει όμως, θα συνεχίσω να ρωτώ, αλλά και ν' αναρωτιέμαι, τί είναι άραγε αυτό που προσπαθείτε να κρύψετε, προσπαθόντας τόσο καιρό να με εκφοβίσετε και μιλόντας επί παντός επιστητού, μα όχι επί της ουσίας.

Για τους λόγους αυτούς λοιπόν κι αφού της δώσαμε πολλά περιθώρια να επανορθώσει

Καλωσύνη σας!

και επειδή έχει κάνει κατ' επανάληψη παράβαση του άρθρου 9Α παρ.1 και του άρθρου 19 του Ελληνικού Συντάγματος ήδη έχουν κινηθεί οι διαδικασίες για ποινική δίωξη εναντίον της με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Αφού όπως λέτε παρανομώ και προτιμάτε αντί να δίνετε απαντήσεις να πληρώνεται δικηγόρους, σύρετε με στα Δικαστήρια. Καμμία αντίρρησις!

Είπαμε! Οι απαντήσεις θέλουν κότσια και οι δικηγόροι λεφτά. Το δεύτερο το έχετε.

Αν και όπως ανέφεραν κάποιοι στο Infopress.blogspot.com - που προσπαθήσατε να εκφοβίσετε, γιατί ευγενικά έχουν προσφερθεί, να παρουσιάζουν κάποια κείμενα μου - τα ΕΓΓΡΑΦΑ των Συλλόγων όπως και οι επιστολές στον Πρέσβη ή όπου αλλού, δεν είναι ιδιωτικές υποθέσεις ή κρατικά μυστικά ή κλειδωμένα κιτάπια θα έλεγα εγώ...

Άρα στο Δικαστήριο που θα γίνει, θα υποχρεωθείτε να δείξετε όλα τα κρυμμένα σας, είτε θέλετε είτε δεν θέλετε, είτε σας αρέσει είτε όχι!

Σας παρακαλούμε επειδή εμείς δηλώνουμε ότι πράγματι αγάπάμε τη Σαλαμίναι και δεν το δηλώνουμε απλώς αλλά το αποδεικνύουμε και με πράξεις αν μπορείτε δημοσιεύσετε το κείμενο αυτό χωρίς παραπομπή καθώς κι αυτό που θα σας επισυνάψουμε .

Ευχαριστούμε

Παρακαλούμε!

Το Δ.Σ

Και από την yiannas galanou Καλημέρα σας!

Tags: galanou, yiannas, 102, ζοεσ, ανκόνα, διωξη, σαλαμίνα, σκυλιά, διαμαρτυρία

Διαβάστε το άρθρο
Διαμαρτυρία και Ποινική Δίωξη εναντίον μου - Β κείμενο
7 σχόλια Σάββατο, 19 Ιουλίου 2008

Anita%208%20Nov.jpg

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΗΣ ΖΩΟΦΙΛΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ

Ποιο είναι το νόημα της φράσης «ελευθερία έκφρασης» στα blogs των ηλεκτρονικών σελίδων;

Μήπως μέσω αυτών των σελίδων τείνουν να θεσπιστούν νέοι κώδικες ηθικής, και δεοντολογίας;

Γιατί ενώ φαίνονται σαν ένα βήμα ελευθερίας, και μερικές φορές σαν υποκατάστατο των διενέξεων σε παλιές λαϊκές γειτονιές , πράγμα όχι απαραίτητα κακό, εν τούτοις έχουν μια τρομακτική διαφορά

Εκτός από την κάλυψη του κατήγορου πίσω από ένα ψεύτικο όνομα, δεν υπάρχει η δυνατότητα άμεσης αντιπαράθεσης, άμεσου αντίλογου, έτσι μπορεί κάποιος να διαβάσει ένα κείμενο κατηγορίας και ο αντίλογος που λογικά θα τυπωθεί μετά μπορεί να μην πέσει στην αντίληψη του, οπότε αυτό δεν είναι ελευθερία λόγου, είναι θέμα ταχύτητας ποιος είπε πρώτος κάτι.

Και όχι ότι τελικά δεν μπορεί κάποιος να υπερασπιστεί τα δίκιο αλλά δεν μπορεί να σβήσει τον απόηχο μιας δημόσιας διατυπωμένης κατηγορίας και όταν μάλιστα αυτή στηρίζεται σε φήμες και συκοφαντίες.

Τότε τα πράγματα γίνονται πολύπλοκα.. Στο σημείο αυτό βέβαια οι διαχειριστές των σελίδων των blogs πολλά θα μπορούσαν να προσφέρουν ιδιαίτερα όταν πρόκειται για ομάδες πολιτών εθελοντών

Αυτόν τον καιρό λοιπόν η Ζωοφιλική Ομάδα Εθελοντών Σαλαμίνας (ΖΟΕΣ)βρέθηκε στο στόχαστρο κάποιου bloger, (τα στοιχεία του μας είναι γνωστά) που προσπάθησε να δημιουργήσει σύγχυση όσον αφορά τη δράση και τους στόχους της Ομάδας. Είναι γεγονός ότι οι άνθρωποι και οι ομάδες που είναι βέβαιοι για τον εαυτό τους που είναι καθαροί και έντιμοι συνήθως χρησιμοποιούν χαμηλούς τόνους, ήρεμες μεθόδους γιατί είναι σίγουροι πως όταν περάσει το σύννεφο των συκοφαντικών λόγων και καταπέσει η σκόνη η αλήθεια θα φανεί απλά και καθαρά.

Η ΖΟΕΣ εδώ και πολλά χρόνια ασχολείται με τα αδέσποτα του νησιού. Για να γίνει κατανοητό τι ακριβώς σημαίνει αυτό πρέπει να σας ενημερώσουμε πως στο νησί μας υπάρχουν 4000 σκυλιά περίπου αριθμός που συνεχώς αυξάνει γιατί είναι η εύκολη πρόσβαση για τους κατοίκους της Αττικής που έρχονται και εγκαταλείπουν εδώ τα σκυλιά που πια έχουν βαρεθεί.

Δυο φορές το χρόνο δημιουργείται ένας πανικός στα μέλη μας καθώς συναντάμε πολύ συχνά κοπάδια (6-10) από μικρά σκυλάκια στην ηλικία περίπου των 50 ημερών πεταμένα από «ευαίσθητους» πολίτες. Όπως καταλαβαίνετε το πρόβλημα είναι πολύ μεγάλο. Βέβαια δεν υπάρχει λόγος υπεράσπισης της ομάδας στο χώρο της δράσης της γιατί οι κάτοικοι του νησιού έχουν δει τα μέλη της να τρέχουν μέσα στους δρόμους όλες τις εποχές του χρόνου, με οποιεσδήποτε καιρικές συνθήκες για να φροντίσουν τα αδέσποτα, έχουν βιώσει την αποτελεσματικότητα των ενεργειών τους και είναι πραγματικότητα η αλλαγή στις συνθήκες ζωής των αδέσποτων χωρίς βέβαια ακόμα να έχει αντιμετωπιστεί εξ' ολοκλήρου το πρόβλημα.

Έχουν στειρωθεί πάρα πολλά ζώα, έχουν τοποθετηθεί ποτίστρες και ταΐστρες στους δρόμους έχουν τύχει ιατρικής περίθαλψης εκατοντάδες ζώα, έχουν σταλεί υπομνήματα στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης που ζητάμε την επιτακτική ανάγκη εφαρμογής όλων των σχετικών νόμων, έχει σταλεί πρόταση καθιέρωσης μαθήματος ζωοφιλίας στο Υπουργείο Παιδείας, είχε κάνει πρόταση στον μακαριστό αρχιεπίσκοπο κ. Χριστόδουλο να υπάρχει τέτοιο μάθημα και στα κατηχητικά της εκκλησίας κι έχουμε στη διάθεση όποιου ενδιαφέρεται τα σχετικά έγγραφα και τις απαντήσεις των ανωτέρω.

Έχει παρέμβει στο χώρο του Ναυστάθμου και του Παλάσκα και με τη βοήθεια των εκάστοτε διοικήσεων όλοι ομολογούν ότι είναι αξιέπαινη η κατάσταση των ζώων στους χώρους αυτούς. Έχει διοργανώσει με τη συμπαράσταση του Δήμου ημερίδα ενημερωτική και υπάρχει γι' αυτό επαινετικό σχόλιο στο περιοδικό γαβ, έχει εκδώσει έντυπο υλικό ενημέρωσης για το τι πρέπει να γνωρίζει κανείς για τα δικαιώματα των αδέσποτων ζώων , έχει παρέμβει σε κακοποιήσεις ζώων από πολίτες και θα ήταν κρίμα ή μάλλον απαράδεκτο ν' αφήσει κανείς τον οποιοδήποτε που για λόγους ακατανόητους, μιας και δηλώνει ζωόφιλος,, να θέλει να συκοφαντήσει μια τέτοια Ομάδα.

Κι εδώ επισημαίνουμε τη λέξη της ονομασίας ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ. Δεν είναι καιρός να δείξει κανείς σεβασμό στους συμπολίτες μας που κάνουν προσωπικό τους πρόβλημα ένα κοινό πρόβλημα, που διαθέτουν τα αυτοκίνητά τους για να μεταφέρουν τα ζώα του δρόμου και μερικά βαριά άρρωστα που μόνο η θέα τους, προκαλεί αποστροφή που διαθέτουν ώρες, μέρες από τη ζωή τους για να βοηθήσουν τα αδέσποτα που μερικές φορές έχουν να αντιμετωπίσουν βρισιές και άσχημη συμπεριφορά από κάποιους ,γιατί υπάρχουν και τέτοιοι, όταν τολμήσουν να ταΐσουν τα ζώα κοντά στα σπίτια τους.

Δεν είναι καιρός να μην αποδυναμώνονται οι ενεργοί πολίτες που τολμούν με δυναμικές παρεμβάσεις να θέλουν να αλλάξουν το δράμα στους δρόμους της χώρας μας; Και στο τέλος-τέλος οι παρανομίες οι όποιες παρανομίες δεν διώκονται με λόγια και για να χαρακτηρίσει κανείς κάτι παράνομο, άνθρωπο ή ενέργεια πρέπει να έχει στοιχεία και ετυμηγορία των δικαστηρίων οριστική, ότι κάτι είναι παράνομο.

Αυτός άλλωστε και ο λόγος ύπαρξης των δικαστηρίων και ο κάθε πολίτης που χαρακτηρίζει κάτι παράνομο ή αφήνει αιχμές και υπόνοιες για άτομα ή ομάδες ότι κάνουν κάτι παράνομο είναι υπόλογος και θα πρέπει να οδηγηθεί στα δικαστήρια να αποδείξει τα λεγόμενά του κι εκεί δεν ισχύει το μου είπε, η άκουσα, εκεί πρέπει να φέρει αποδείξεις. Και τέλος επειδή το πρόβλημα και η ζωή η αληθινή είναι στους δρόμους ας μην αφήσουμε να δημιουργούν εμπόδια αυτοί οι «θρίαμβοι» της απραξίας, ας μην θριαμβεύσει η άποψη ότι μπορώ από την καρέκλα μου να τους κάνω όλους αντιπάλους μεταξύ τους και το πρόβλημα ανεξέλεγκτο να θεριεύει στους δρόμους

Με εκτίμηση,

Tags: Αταξινόμητα

Διαβάστε το άρθρο
Διαμαρτυρία και Ποινική Διώξη του ΖΟΕΣ εναντίον μου!
11 σχόλια Σάββατο, 19 Ιουλίου 2008

KEIMENO ΠΡΩΤΟAnita%2018%20Nov.jpg

Από: Athina xkx

Θέμα: ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΖΩΟΦΙΛΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ

Προς: salamispress@gmail.com

Ημερομηνία: Σάββατο, 19 Ιούλιος 2008, 9:20

Αγαπητοί συμπολίτες,

Επειδή εμείς δεν είμαστε από τους ανθρώπους που καθισμένοι σε μια καρέκλα ατέλειωτες ώρες μπροστά σ'εναν ηλεκτρονικό υπολογιστή όπως κάνει η gianna που ξαφνικά έγινε δημόσιος κατήγορος της Ομάδας μας ,επειδή εμείς βρισκόμαστε τις περισσότερες ώρες στους δρόμους ,όπου άλλωστε βρίσκονται και τα αδέσποτα σκυλιά κάνοντας ό,τι μπορούμε γι' αυτά, δεν αντιληφτήκαμε εγκαίρως όλες τις δημοσιεύσεις αυτού "του πόλεμου' που ειλικρινά αναρωτιώμαστε για ποιόν γίνεται.

Μπορεί να πει η gianna πόσες φορές έτρεξε η ίδια στους δρόμους, πόσες φορές της προσφέραμε βοήθεια, βέβαια της αναγνωρίζουμε ότι έχει μαζέψει στην αυλή της 17 σκυλιά και σε ένα δωμάτιο 15 γάτες αλλά τι έχει προσφέρει στα άλλα των δρόμων. Κι ας μη επικαλεστεί ότι δεν έχει μεταφορικό μέσο γιατί όταν θέλεις πάντα υπάρχει τρόπος.

Όμως ας επανέλθουμε στον "πόλεμο" .Θα αναφέρουμε μόνο ένα δείγμα της τακτικής και της" εντιμότητας" και βαθύτητας των "ερευνών" της. Στο τελευταίο δημοσίεμά της Ποιός παινεύει τη νύφη... παραθέτει μια φωτογραφία μιας ζωόφιλης κυρίας λέγοντας πως είναι φωτογραφία μπροστά στα δικαστήρια της Ανκόνα και από κάτω ο τίτλος παραπέμπει σε λαθρεμπόριο ζώων.

Για κοιτάξτε καλύτερα τη φωτογραφία. Στο πλάι δεξιά διακρίνεται μια ταμπέλα που γράφει ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΑΩΝ για κοιτάξτε πίσω τα κτίρια δε σας θυμίζουν κάτι. Πρόκειται λοιπόν για μια φωτογραφία την εποχή που γινόταν στην Ελλάδα η Eurovision και έγινε από τους Έλληνες ζωόφιλους μια σιωπηλή διαμαρτυρία για τα αδέσποτα στη χώρα μας.

Μπορείτε λοιπόν να αντιληφτείτε την εγκυρότητα των "ερευνών" της και θα καταλάβετε πως το πάθος της δεν είναι για τα αδέσποτα αλλά για κάποιους συμπολίτες της και η ίδια δήλωσε πως δεν την ενδιαφέριει καθόλου η Σαλαμίνα και η μόνη της επιθυμία είναι να φύγει από δω, το μίσος της λοιπόν για κάποιους από μας την έκανε να ξεκινήσει όλη αυτή τη συκοφαντική εκστρατεία κατά της ομάδας μας.

Για τους λόγους αυτούς λοιπόν κι αφού της δώσαμε πολλά περιθώρια να επανορθώσει και επειδή έχει κάνει κατ' επανάληψη παράβαση του άρθρου 9Α παρ.1 και του άρθρου 19 του Ελληνικού Συντάγματος ήδη έχουν κινηθεί οι διαδικασίες για ποινική δίωξη εναντίον της με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Σας παρακαλούμε επειδή εμείς δηλώνουμε ότι πράγματι αγάπάμε τη Σαλαμίναι και δεν το δηλώνουμε απλώς αλλά το αποδεικνύουμε και με πράξεις αν μπορείτε δημοσιεύσετε το κείμενο αυτό χωρίς παραπομπή καθώς κι αυτό που θα σας επισυνάψουμε .

Ευχαριστούμε

Το Δ.Σ

Tags: Αταξινόμητα

Διαβάστε το άρθρο
Παλαιότερα