2 Αυγ 2008

ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ

Αν νομίζετε, ότι οι αδελφοί μας Κύπριοι διαφέρουν από εμάς, γελιέστε οικτρά! Δυστυχώς φαίνεται ότι η ράτσα μας έχει μια ροπή προς τον βασανισμό ζώων. Και ας λένε άλλα οι Υπουργοί μας. Μόνο που στην Κύπρο εφαρμόζονται ακόμα πάραυτα οι Νόμοι. Ο φερόμενος ως δράστης παπάς "οικειοθελώς" πλήρωσε το πρόστιμο, προκειμένου να αποφύγει το δικαστήριο.
Καταγγέλθηκε για κακοποίηση ζώου εντός του κοιμητηρίου
Ιερέας «βάφτισε» σκύλο
H μαρτυρία υπεύθυνης καταφυγίου σκύλων για κακοποίηση ενός κουταβιού, οδήγησε στην επιβολή προστίμου στον ιερέα του Τσερίου. Ο ίδιος παραδέχεται ότι θύμωσε όταν είδε τον σκύλο πάνω στον τάφο των γονιών του, αλλά, όπως υποστηρίζει, δεν άσκησε βία στο σκυλί
Υπεύθυνη καταφυγίου σκύλων υποστηρίζει ότι είδε τον ιερέα της ενορίας της να χτυπά μετά μανίας σκυλάκι πέντε περίπου μηνών εντός του Κοιμητηρίου. Το θέμα την εξόργισε.Ο ιερέας παραδέχεται ότι οργίστηκε όταν είδε το σκύλο πάνω στον τάφο των γονιών του, αλλά αρνείται τις κατηγορίες για άσκηση βίας απέναντι στο ζώο. Η υπόθεση, που εκτυλίχθηκε στο Τσέρι πριν μία περίπου βδομάδα, κατέληξε στην Αστυνομία με τον ιερέα να πληρώνει τελικά πρόστιμο για να μην συρθεί στα δικαστήρια...Αυτόπτης μάρτυρας«Είδα τον ιερέα του χωριού να χτυπά ένα σκυλάκι» δηλώνει ενοχλημένη η Sharon Beckett, η οποία διατηρεί καταφύγιο σκύλων στη Λευκωσία και συγκεκριμένα στην κοινότητα Τσερίου. Η Sharon ενοχλημένη με το θέαμα που αντίκρισε την περασμένη εβδομάδα στο χωριό, περιέγραψε στον «Π», το εξοργιστικό, για εκείνη γεγονός που την οδήγησε σε καταγγελία σε όλες τις αρμόδιες αρχές. Από το κοινοτικό συμβούλιο μέχρι την Μητρόπολη και την Αστυνομία! Περνώντας από το κοιμητήριο του χωριού, στο οποίο κατοικεί, άκουσε το δυνατό κλάμα σκύλου. Ακολούθησε το κλάμα του ζώου για να αντικρίσει έκπληκτη τον πατήρ Αδάμο να χτυπά το ανυπεράσπιστο σκυλάκι. Η κραυγή αγωνίας και η παρουσία της υποχρέωσαν τον ιερέα να σταματήσει, όπως μας αφηγήθηκε. Το σκυλάκι τρομαγμένο έτρεξε να κρυφτεί... Η γυναίκα το εντόπισε, το πήρε μαζί της και χωρίς να χάσει καιρό, απευθύνθηκε αρχικά στο Κοινοτικό Συμβούλιο. Σύμφωνα με την ίδια άκουσε ότι έχουν γίνει και στο παρελθόν τέτοιες κακοποιήσεις ζώων στο συγκεκριμένο χωριό. Ωστόσο αυτή τη φορά, την είδε με τα μάτια της.
Ο σκύλος και η πάπια
Σε επικοινωνία μας με το κοινοτικό συμβούλιο Τσερίου, ο κοινοτάρχης Αλκιβιάδης Κωνσταντίνου, δήλωσε άγνοια για το εν λόγω περιστατικό. «Πρώτη φορά ακούω κάτι τέτοιο. Στο χωριό μας δεν αντιμετωπίσαμε ποτέ προβλήματα με αδέσποτους σκύλους», αναφέρει σημειώνοντας ωστόσο πως το καταφύγιο των ζώων βρίσκεται κοντά στο Νεκροταφείο. Πάντως η κ. Sharon αφού δεν βρήκε το δίκιο της με τις τοπικές αρχές κατήγγειλε τον ιερέα στην οικεία Μητρόπολη κι ακολούθως στην Αστυνομία.Πρόστιμο στον ιερέαΟ πατήρ Αδάμος, δεν αρνείται από την πλευρά του το περιστατικό αλλά υποστηρίζει πως δεν άσκησε βία απέναντι στο σκυλί. Ανέφερε στον "Π" (ο οποίος δεν παρέλειψε να επικοινωνήσει μαζί του) ότι το σκυλάκι το βρήκε πάνω στον τάφο των γονιών του, γεγονός που τον εξόργισε. Δεν είναι δυνατόν αδέσποτα ζώα να βρίσκονται σε ένα ιερό τόπο, σημείωσε. Όπως υποστήριξε ο ίδιος, προσπάθησε να το διώξει, προκαλώντας θόρυβο. Τόνισε ακόμη ότι και στο παρελθόν έχει συναντήσει αδέσποτα σκυλιά στο νεκροταφείο και ζήτησε ο ίδιος προσωπικά από τον κοινοτάρχη να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα για την απομάκρυνσή τους. Αυτό κατέστη εφικτό, αφού τα σκυλάκια εξαφανίστηκαν μετά από μικρό χρονικό διάστημα. Ο πάτερ Αδάμος για να δώσει τέλος στην υπόθεση της κακοποίησης σκύλου, χωρίς να εμπλακεί σε δικαστικές διαδικασίες, αναγκάστηκε να πληρώσει πρόστιμο σε αστυνομικό τμήμα της περιοχής.Το σκυλάκι σήμερα ζει προστατευόμενο από μια οικογένεια στη Λευκωσία, η οποία το υιοθέτησε με σκοπό να του προσφέρει την αγάπη της και τη φροντίδα που χρειάζεται.Το καταφύγιοΤο New Nicosia Dog Shelter είναι το μοναδικό καταφύγιο στη Λευκωσία, που είναι πρόθυμο να φιλοξενήσει τα σκυλιά που αναζητούν ένα σπίτι. Δέχεται καθημερινά καινούριους τετράποδους επισκέπτες και μέχρι στιγμής ο αριθμός των ζώων που ζουν εκεί φτάνει τα 200! Στο καταφύγιο εργάζονται εθελοντικά ή βοηθούν με χρηματικά ποσά, περίπου δώδεκα άτομα.

Κακοποίηση ζώων
Καθημερινό φαινόμενο

Ο Ανδρέας Αρτεμίου, κτηνίατρος, μίλησε στον "Π" για τα κακοποιημένα ζώα που δυστυχώς καλείται να περιθάλψει καθημερινά. Σύμφωνα με τον γιατρό, η κακοποίηση μπορεί να παρουσιαστεί με πολλές μορφές. Αν ένα ζώο είναι πολλές ώρες κλεισμένο σε μικρών διαστάσεων κλουβί ή δεμένο με κοντό σχοινί, χωρίς φαγητό και νερό για μεγάλο χρονικό διάστημα, αυτό μπορεί να θεωρηθεί επίσης κακοποιημένο, εξήγησε. Ο κ. Αρτεμίου έχει συναντήσει και πολύ ακραίες μορφές κακοποίησης όπως, χτυπημένα ζώα από κυνηγετικό όπλο, από πέτρες ή ακόμα και καμένα με ζεστό λάδι. Σε τέτοιες περιπτώσεις η αντιμετώπιση είναι η ευθανασία. Τα κακοποιημένα ζώα φτάνουν συνήθως κοντά του είτε από τους ιδιοκτήτες τους είτε από ανθρώπους που τα βρίσκουν τυχαία.
Εφημερίδα "ΠΟΛΙΤΗΣ"
ΧΑΡΙΣ ΑΒΡΑΑΜΙΔΟΥ 31/07/2008

1 σχόλιο:

Nana είπε...

Η κατάσταση στην κύπρο είναι απλούστατα κατασταση ελληνική, όσο αφορά τα ζώα..και κάποιες φορές πολύ χειρότερα.
Η αστυνομία περισυλλέγει αδέσποτους σκύλους (οχι γάτες προς το παρόν), βάζει αγγελίες στις εφημερίδες κλπ.
Ωστόσο αν σε μία εβδομάδα το ζώο δεν βρει τα αφεντικά του η δεν υιοθετηθεί από φιλόζωους, το...
"ευθανατώνει"..
Οσο για την νοοτροπία,σας δίνουμε ένα δείγμα: Σε μία ερημική παραλία του νησιού κάποιος έκανε μπάνιο με το μικρό σκυλάκι του.
Κάποιος άλλος συγχίστηκε και του έκανε παρατήρηση να φύγει από την παραλία. Δεν γνωρίζουμε τις αντεγκλήσεις μεταξύ των δύο ανδρών,
αλλά περαστικοί είδανε τον άνθρωπο και το σκυλάκι να απομακρύνονται από την πλάζ και τον άλλον να μπαίνει στο αυτοκινητό του,να αναπτύσει ταχύτητα και να παρασύρει θανάσιμα τόν πεζό άνδρα και το σκυλάκι του!
Οταν ανακρίθηκε για το φοβερό αυτό συμβάν, είπε ότι του πέσαν τα γυαλιά του και δεν είδε τον πεζό και το σκυλί του!!!!!!
Χωρις άλλα Σχόλια βγάλτε τα συμπερασματα σας γιά την "φιλοζωϊα" των Κυπρίων!!!!!
Ν.Σ