24 Αυγ 2008

ΠΑΡΑΝΟΜΟΣ Ο κ. ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ;


Κοντά σε «πράσινα» ευρωκονδύλια

Ενώ αρχίζει από τις 20 Αυγούστου η νέα κυνηγετική περίοδος και θα διαρκέσει μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου 2009, ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο να «χριστούν» οικολογικές οργανώσεις οι κυνηγετικοί σύλλογοι. Το θέμα «άνοιξε», ανακοινώνοντας τα της κυνηγετικής περιόδου, ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Κ. Κιλτίδης, λέγοντας ότι θα εξεταστεί αν οι κυνηγετικοί σύλλογοι μπορούν να μετέχουν και να χρηματοδοτούνται από κοινοτικά προγράμματα βελτίωσης του περιβάλλοντος. Αυτό, προφανώς, θα είναι το αντιστάθμισμα του ότι δεν αυξάνονται τα τέλη και οι συνδρομές στους κυνηγετικούς συλλόγους, παρά το γεγονός ότι οι σύλλογοι ζητούσαν αύξηση (οι κυνηγοί ανέρχονται σε 230.000 περίπου και, σύμφωνα με ορισμένες εκτιμήσεις, θεωρούνται κρίσιμη εκλογική μάζα και πελατεία).Με βάση την απόφαση του κ. Κιλτίδη, οι κυνηγοί υποχρεούνται να φέρουν φωσφορίζουσα στολή πορτοκαλί χρώματος στο κυνήγι των αγριογούρουνου, λαγού, μπεκάτσας και ορτυκιού. Η απόφαση υιοθετεί την περσινή απόφαση του Συμβουλίου Επικρατείας περί απαγόρευσης του κυνηγιού στις καμένες εκτάσεις και απαγορεύει το κυνήγι του αγριογούρουνου στην Εύβοια.


ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 12/08/2008


Αν ο έχων πάνω από δύο κατοικίδια είναι παράνομος, τότε τι είναι ο κ. Κιλτίδης που επιχειρεί να εξαπατήσει την ΕΕ και να βάλει στα ταμεία χρηματοδοτήσεις; Αυτό δεν ονομάζεται εξαπάτηση με δόλο; Αν βέβαια αληθεύει και ισχύει το δημοσίευμα και η καταγγελία στην Ελευθεροτυπία.

Μήπως για αυτό φωνάζουν για τις υποτιθέμενες, φανταστικές παράνομες εξαγωγές αδέσποτων για να αποπροσανατολίσουν την κοινή γνώμη από ένα τεραστίων διαστάσεων έγκλημα που πρόκειται να εφαρμοστεί; Διπλό μάλιστα. Από τη μία ο αφανισμός των εναπομείναντων άγριων ζώων στη χώρα μας και από την άλλη κονδύλια για οικολογικά προγράμματα από την ΕΕ που θα καταλήξουν στη τσέπη κάποιων επιτήδειων.

ΝΤΡΟΠΉ κύριε υφυπουργέ, αν αληθεύει.

2 σχόλια:

SofiaX είπε...

BRAVO ρε παιδιά!

πείτε τα.

Εχουμε αγανακτήσει πλέον με όσα γίνονται!

Δείτε και αυτό:
http://elladasadespota.blogspot.com/

yiannas είπε...

Aυτό δεν πρέπει να γίνει. Κανονικά πρέπει να απαγορευθει και το κυνήγι.