30 Αυγ 2008

Μια πρόσκληση που εσκεμμένα ποτέ δεν έγινε αποδεκτή!

Τον περασμένο Απρίλιο εστάλη επίσημα πρόσκληση στην κυρία της "Συνονομοσπονδίας " Ζωοφιλικών Σωματείων, κ. Ιωάννα Γκαραγκούνη, για να παραστεί στην ετήσια γιορτή "επανασυνάντησης" που κάνουν κάθε χρόνο τα φιλοζωικά σωματεία στη Γερμανία και στη Δανία. Οι γιορτές γίνονται υπό την αιγίδα των εκεί τοπικών δημοτικών αρχών σε δημόσιο χώρο. Ιδιοκτήτες ζώων που έχουν υιοθετήσει ένα σκύλο από την Ελλάδα συναντούνται μαζί με τα μέλη των σωματείων και των εθελοντών , τόσο από την Γερμανία όσο και από την Ελλάδα. Οι Έλληνες εθελοντές περιμένουν με αγωνία αυτή την ημέρα για να ξαναδούν τα πρώην αδεσποτάκια τους. Φέτος είχε επίσημα προσκληθεί και η κ. Γκαραγκούνη να παραβρεθεί, για να διαπιστώσει η ίδια τα θετικά ή τα αρνητικά της όλης προσπάθειας που κάνουν Έλληνες και ξένοι φιλόζωοι για να σώσουν τα αδέσποτα. Να θέσει ερωτήσεις, να συναντήσει τις εκεί δημοτικές και αστυνομικές αρχές, να πάρει λίστα των ζώων και με δική της επιλογή να κάνει έλεγχο, να μιλήσει με το Δήμαρχο της πόλης που δραστηριοποιείται χρόνια τώρα το σωματείο.....ακόμα τις δικαστικές αρχές θα είχε την ευκαιρία να επισκεφτεί για να μάθει ή καταγγείλει! Για πρώτη φορά ο δικαστικός επιμελητής παρέδωσε έγγραφο όχι για διαμάχη, αλλά για ευγενή σκοπό. Παρ΄όλα αυτά η "κυρία" Γκαραγκούνη δεν μπήκε καν στον κόπο να απαντήσει. Ακόμα και οι πιο άσπονδοι εχθροί έχουν την ευγένεια να απαντούν. Αλλά η στάση του καθένα από εμάς, δείχνει και το ήθος και την παιδεία του. Όποιος αρνείται να διαπιστώσει ιδίοις όμμασιν σημαίνει ότι φοβάται την αλήθεια. Όχι μόνο φοβάται, αλλά γνωρίζει πολύ καλά, ότι ΨΕΥΔΕΤΑΙ. Γιατί αν πήγαινε η "κυρία" Γκαραγκούνη στη γιορτή, πως θα είχε μετά το θράσος να συνεχίσει να κατηγορεί ψευδώς τους ενεργά φιλόζωους που παράγουν έργο σε αντίθεση με την ίδια; Τι θα έλεγε στους κολλητούς της στα εδώ υπουργεία; Ότι τους παραπλάνησε; Προτίμησε λοιπόν τη σιγή ιχθύος για να συνεχίσει το "ωραίο παραμύθι" της που χρόνια τώρα τραγουδάει. Για όλα τα πράγματα όμως υπάρχει πάντα ένα τέλος. Και ο Ρουβικώνας της άρχισε μετά από την τελευταία προσπάθεια της να σταματήσει τα ζώα στην Ancona που πανηγυρικά και τελεσίδικα αποδόθηκαν από τις ιταλικές δικαστικές στους ιδιοκτήτες τους πίσω.
Σας παραθέτουμε εδώ απόσπασμα από την πρόσκληση που της εστάλη με δικαστικό επιμελητή, ώστε να μην μπορεί να πει μετά, ότι δεν την έλαβε ποτέ ή ότι ο σύλλογος που την προσκάλεσε ψεύδεται.

ΕΝΩΠΙΟΝ ΠΑΝΤΟΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ
ΚΑΙ ΠΑΣΗΣ ΑΡΧΗΣ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Του ζωοφιλικού σωματείου με την επωνυμία «ΖΩΟΦΙΛΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ» που εδρεύει στην Ηλιούπολη επί της οδού Πουσουλίδου 28, νομίμως εκπροσωπουμένου δια της Προέδρου του Αρτεμησίας Παπαγιαννοπούλου.

ΠΡΟΣ
Ιωάννα Γκαραγκούνη, κάτοικο Αγίας Παρασκευής, επί της οδού Ευεργέτου Γιαβάση 71

..................................................................................................
................σας
ΚΑΛΟΥΜΕ
Αναλαμβάνοντας τα έξοδα μεταβάσεως –επιστροφής και παραμονής σας με τη συνοδεία ενός ακόμη ατόμου της επιλογής σας, στην ετήσια συγκέντρωση που διοργανώνεται στο μεν Wehrheim Γερμανίαs στις 1/5/2008, στην δε Κοπενχάγη Δανίας, στις 25/5/2008, όπου θα συγκεντρωθούν όπως κάθε χρόνο οικογένειες με τα τετράποδά τους, τα οποία προέρχονται από τη χώρα μας, προκειμένου να συναντήσουν τους ΄Ελληνες εθελοντές. Ο σκοπός της πρόσκλησης δεν είναι να βρείτε απαντήσεις σε όλα σας τα ερωτήματα. Απλώς θα κερδίσετε μία εμπειρία ζωής, θα σας δοθεί η δυνατότητα να γνωρίσετε την υποδομή των σωματείων με τα οποία συνεργάζεται η Ζωοφιλική Ενωση Ηλιούπολης, να συνομιλήσετε με οικογένειες που είναι σε θέση να σας απαντήσουν γιατί προτίμησαν ένα Ελληνικό σκυλί από ένα Γερμανικό, να ελέγξετε δειγματοληπτικά ζώα από τα αρχεία των συλλόγων, να ζητήσετε να τα δείτε, να γνωρίσετε τα μέλη των σωματείων αυτών κάνοντας απευθείας διάλογο για τους λόγους που ενδιαφέρονται για τα ζώα μίας άλλης χώρας, να επισκεφθείτε κρατικά και ιδιωτικά κυνοκομεία της επιλογής σας, να παρατηρήσετε τη συμπεριφορά των ζωόφιλων πολιτών στους δρόμους των πόλεων, να επισκεφθείτε κτηνιατρεία και γενικώς να πληροφορηθείτε για όσα θέματα θεωρείτε ότι σας ενδιαφέρουν, ερχόμενη άμεσα σε επαφή με τους αρμοδίους. ΄Ο,τι έχουμε κάνει και μεις πριν αποφασίσουμε να στείλουμε το πρώτο μας ζώο. Ακόμη και εάν το δείτε σαν μία ευκαιρία να ενισχύσετε τις κατηγορίες εναντίον μας, εμείς θα έχουμε την ικανοποίηση ότι η εμπειρία αυτή θα βοηθήσει στο ν΄αναπτυχθεί επιτέλους γόνιμος αντίλογος, με προβληματισμούς στην σωστή κατεύθυνση για το μέλλον της ζωοφιλίας στη χώρα μας .
Το μόνο που μπορούμε να υποσχεθούμε είναι ότι θα είμαστε ευγενικοί και διακριτικοί οικοδεσπότες- παρά την δικαστική αντιδικία μας- και θα φροντίσουμε να έχετε μία ευχάριστη διαμονή ως φιλοξενουμένη μας. Δεν έχετε τίποτα να χάσετε και θα φροντίσουμε να διευκολύνουμε την όποια μετακίνησή σας και επαφή σας εντός των χωρών αυτών με όποιους φορείς επιλέξετε αφήνοντας σε σας την πλήρη ελευθερία ν΄αποφασίσετε τι θέλετε να μάθετε και ποιους θέλετε να συναντήσετε. Η πρόσκλησή μας είναι ειλικρινής και σκοπός της δεν είναι η δική μας ή δική σας ωφέλεια αλλά το συμφέρον των ζώων τα οποία χάνουν καθημερινά από αντιπαράθεσή μας. Καμμία στατιστική, κανένα έγγραφο, καμμία φήμη και κανένας νόμος ή αποτέλεσμα δικαστικού αγώνα δεν θα σας φέρει πιο κοντά στην αλήθεια όσο η προσωπική επαφή και η διαμόρφωση ανεπηρέαστης προσωπικής αντίληψης.
Ευελπιστούμε ν΄ανταποκριθείτε , ερχόμενη σε επαφή με την υπογράφουσα την παρούσα Πρόεδρο του Δ.Σ του σωματείου μας , η οποία θα σας ενημερώσει για τις λεπτομέρειες του ταξιδιού και θα σας δώσει τις αναγκαίες πληροφορίες.Σημειωτέον ότι για την μετάβαση στις χώρες αυτές αρκεί η αστυνομική σας ταυτότητα (αρκεί να φέρει και λατινικούς χαρακτήρες), οι ώρες ταξιδίου είναι ελάχιστες και ο καιρός αυτή την εποχή ιδανικός.
Αρμόδιος δικαστικός επιμελητής παραγγέλλεται να επιδώσει νόμιμα την παρούσα προς ην απευθύνεται προς γνώσιν της και για τις νόμιμες συνέπειες , αφού την αντιγράψει αυτολεξεί στην έκθεση επιδόσεως.


Ηλιούπολη 9 Απριλίου 2008
Η Πρόεδρος του ΔΣ

1 σχόλιο:

Maritsa είπε...

Kαλά πόσες χιλιάδες σκυλιά θα προλάβαινε να δει η γυναίκα και να ερχόταν; Πόσα σκυλιά έχουνε πιά αυτοί εκεί πέρα; Όλη η Ελλάδα στέλνει σκυλιά στην Β. Ευρώπη. Όλα τα Βαλκάνια. Όλη η Ν. Ευρώπη. Βάλε και Β. Αφρική και Τουρκία, μέτρα και πες μου. Μα και γιά τα Ελληνικά και μόνο, θά θελε πολύ καιρό να ψάχνει τους ιδιοκτήτες σκύλων που δεν αντιστοιχούν σε καμμία διεύθυνση, όπως είπαν οι κτηνίατροι. Δείγμα να δει;