8 Αυγ 2008

ΕΚΤΑΣΗ 100 ΣΤΡΕΜΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΚΥΝΟΚΟΜΕΙΟ ΔΩΡΙΖΕΙ "Η ΑΘΗΝΑ 2004"


ΕΝΑ "ΣΠΙΤΙ" ΓΙΑ ΤΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ


Η πρόταση της «Αθήνα 2004» περιλαμβάνει πρόγραμμα υιοθεσιών αδέσποτων ζώων

Την παραχώρηση έκτασης 100 στρεμμάτων στις Ερυθρές Αττικής για τη δημιουργία κυνοκομείου, όπου θα φιλοξενηθούν περίπου 1.000 αδέσποτα ζώα, ανακοίνωσε η Οργανωτική Επιτροπή «Αθήνα 2004», την Τρίτη.
Όπως επισημαίνεται από την «Αθήνα 2004», πρόκειται για μια πρωτοβουλία, στο πλαίσιο της αντιμετώπισης του φαινομένου των αδέσποτων ζώων, με αφετηρία την αντίληψη ότι απορρίπτεται η πρακτική της ευθανασίας.
Σημειώνεται ότι η διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων μπορεί να αποτελέσει ευκαιρία για το σχεδιασμό μιας μακροπρόθεσμης πολιτικής για την αντιμετώπιση του προβλήματος, ωστόσο υπογραμμίζεται ότι τα χρονικά περιθώρια είναι στενά, και γιαυτό επιβάλλεται η άμεση ανάληψη δράσεων.
Στο πλαίσιο αυτό η «Αθήνα 2004» εισηγείται σχέδιο δράσης και προτείνει τη συγκρότηση διαδημοτικού φορέα διαχείρισης του προγράμματος για τα αδέσποτα ζώα, χαρακτηρίζοντας κεντρικό το ρόλο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην επιτυχή υλοποίηση του προγράμματος.
Ο σχεδιασμός περιλαμβάνει περισυλλογή, ιατρικη φροντίδα και φιλοξενεία των ζώων, σκέλος ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης της κοινής γνώμης, καθώς και πρόγραμμα υιοθεσιών ζώων.
Παράλληλα, η «Αθήνα 2004» επισημαίνει ότι δραστηριοποιείται προς την κατεύθυνση της εξεύρεσης πηγών χρηματοδότησης για το πρόγραμμα, που θα έχει και μεταολυμπιακή χρήση.


Newsroom ΔΟΛ


Κύριε Κιλτίδη, κύριε Δήμαρχε Αθηναίων,

τι έγινε αυτό το μεγαλεπήβολο σχέδιο; Έμεινε και αυτό στα χαρτιά, όπως και τόσα άλλα; Αποδεχθήκατε τη γενναιόδωρη προσφορά; Ή την απορρίψατε με την πρόφαση, ότι είστε "κατά της ασυλοποίησης" των αδέσποτων όπως συνέχεια μας λένε οι εκπρόσωποι σας και υπεύθυνοι των προγραμμάτων; Τι μεγαλοψυχία αλήθεια εκ μέρους σας! Μήπως δεν σας ήταν αρεστός ο όρος, ότι απορρίπτεται η πρακτική της ευθανασίας;
Τα προτιμάτε στους δρόμους, στο κρύο και στον καύσωνα, χωρίς φαγητό και νερό, στις φόλες και στην κακοποίηση, στην "ευθανασία της φύσης";
Μήπως κάποια στιγμή θα έπρεπε και στην Ελλάδα οι δημόσιοι άνδρες να είναι υπόλογοι των πράξεων τους, να λογοδοτούν και να δίνουν απαντήσεις για αυτά που πράττουν ή που αμελούν να πράξουν κατά τη διάρκεια της θητείας τους; Σε εμάς όλους, τους πολίτες, που τους διορίσαμε στη καρέκλα που κάθονται για να δουλεύουν (και όχι να μας "δουλεύουν") για εμάς, για το δικό μας όφελος και όχι εμείς για αυτούς.



Δεν υπάρχουν σχόλια: