14 Αυγ 2008

Η ΦΩΤΕΙΝΗ ΚΥΡΑ ΤΗΣ ΝΗΣΟΥ ΚΟΥΛΟΥΡΗΣ(ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ)


Ποια "ΦΩΤΕΙΝΗ" κυρά στη Σαλαμίνα το παίζει φιλόζωη; Έχει δε τη "πε-φωτισμένη" ιδέα να στοιβάξει 20 σκυλιά και άλλες τόσες γάτες σε δυο καμαρούλες. Η "ΦΩΤΕΙΝΗ" κυρά έχει χρήσει τον εαυτό της δε σε δημόσιο κατήγορο εξαπολύοντας μύριες όσες απειλές προς τους οργανωμένους φιλόζωους στη Σαλαμίνα με μακρόχρονο κοπιαστικό και αναγνωρισμένο έργο. Από τον δήμαρχο μέχρι υπουργούς και Αρχές του εξωτερικού "συμβουλεύει" και παροτρύνει να παραβούν Νόμους και Ευρωπαϊκούς Κανονισμούς, ακόμα και αμετάκλητα άρθρα του Συντάγματος. Βέβαια είναι σε ηλικία κλιμακτηρίου και κάθε υστερία, παραλήρημα και παραξενιά ίσως να της συγχωρεθούν ή θεωρηθούν ελαφρυντικό στο δικαστήριο που σύντομα θα οδηγηθεί. Όχι, για συκοφαντικές δυσφημίσεις που εξαπολύει προς όλες τις κατευθύνσεις. Αυτό αργότερα. Αλλά για κακοποίηση ζώων σύμφωνα με τον Νόμο που η ίδια υπαινίσσεται ότι "υπερασπίζεται"! Η κραυγή των ζώων που έχει εγκλωβίσει και στοιβάξει σε τόσο μικρό χώρο, η μη δυνατότητα της καλής διατήρησης τους, η ευζωία που η ίδια ηθελημένα δεν τους παρέχει ακούστηκε μέχρι τις Αρχές στην Αθήνα και στα υψηλόβαθμα κλιμάκια του Υπουργείο, που τον τελευταίο καιρό έχουν βαλθεί να καταπλήξουν ολάκερο τον κόσμο για την αγάπη και φροντίδα τους προς τα αδέσποτα. "Ο έχων πάνω από δύο σκύλους είναι παράνομος και θα διώκεται" μας λέει ο Υφυπουργός. Ο έχων ή μάλλον η έχουσα 20 σκύλους τι θα παθαίνει;

3 σχόλια:

yiannas είπε...

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΔΩ:
http://yiannas.pblogs.gr/2008/08/o-karagkiozhs-filozwos.html

yiannas είπε...

Και επειδή "ο χρόνος ήγγικεν" - όπως λένε κι οι λαθρέμποροι αδέσποτων, όταν μαζεύουν ψήφους- και τ' αστεία δεν μου τελείωσαν, μα θα τ' αφήσω για την ώρα, γιατί:

- Ενημερώθηκα πως με ψάχνει ο Εισαγγελέας (αναρωτιέμαι ποιός)...

- Πως με ψάχνει η Αστυνομία (αναρωτιέμαι γιατί)...

- Πως μου έγινε μήνυση ( δεν τα γνωρίζω τα νομικά, θα σας γελάσω )...

- Δεν ενημερώθηκα όμως γιά την τελευταία ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ της Ζωοφιλικής Ομάδας ΖΟΕΣ - απαξιούν πιά να μου στέλνουν τα σχετικά, όπως απαξιούν πιά και να υπογράφουν - και αναγκάστηκα να την αλλιεύσω από τη salamina-press.

- Και γιά να βοηθήσω να καταλάβουν οι κάτοικοι της Σαλαμίνας, οι φίλοι και φίλες και οι Φιλόζωοι γενικά, γιατί ένα τόσο "επικίνδυνο" άτομο - όπως εγώ - διώκεται από τις Αρχές, γιατί λένε, πως έβλαψε κάτι καλές Κυρίες που αγαπούν τη Σαλαμίνα και τα ζωάκια...

Θα σας παραθέσω κάποια από τα στοιχεία και το ιστορικό της υπόθεσης - συν μερικά νέα γιά ποικιλία - με έναν μικρό σχολιασμό, γιά να βγάλετε τα δικά σας συμπεράσματα.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΖΟΕΣ.

Tρίτη, 22 Ιούλιος 2008 ΖΩΟΦΙΛΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ (ΖΟΕΣ).

Θέλοντας να δώσουμε ένα τέλος στις επιθέσεις που δέχεται η Ομάδα μας τον τελευταίο καιρό από ένα και μόνο άτομο κι επειδή θεωρούμε πως ξεπέρασε πια κάθε όριο σοβαρότητας, δεν θα επανέλθουμε και δηλώνουμε άλλη μια φορά πως όλες οι ανακοινώσεις μας είναι απόλυτα αληθείς ,όλες οι ενέργειες μας καθαρές και έντιμες και η προσφορά μας μόνον εθελοντική. Όσο για τα άλλα που ισχυρίζεται θα κληθεί σίγουρα να τα αποδείξει ενώπιον του δικαστηρίου. Με εκτίμηση

-----------------------------------------------------------------------------------------

ΔΙΩΚΟΜΑΙ λοιπόν, γιατί έκανα απαγορευμένες ερωτήσεις.

Διώκομαι γιατί ζήτησα να δω τα έγγραφα των υιοθεσιών των ζώων στο εξωτερικό.

Διώκομαι γιατί είπα πως το ΖΟΕΣ σχετίζεται με την υπόθεση της Ανκόνα που διερευνά η Interpol, κάτι που το ΖΟΕΣ αρνήθηκε.

Διώκομαι γιατί κάποιοι θεωρούν τα Δημόσια έγγραφα των Συλλόγων παρανόμως, κλειδωμένα κιτάπια και μυστικά και τις υπογραφές τους, "προσωπικά στοιχεία"!

Διώκομαι γιατί παρουσίασα αυτό το έγγραφο:

---------------------------------------------------------------------------------

ZOEΣ ΖΩΟΦΙΛΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ

ΠΑΤΡΩΝ 118 900 ΒΡΟΝΤΟΥ ΣΑΛΑΜΙΝΑ

ΤΗΛ. 2104657639. 2104662936

Σαλαμίνα 30 Μαρτίου 2007

Προς τον Πρέσβη κ.Αναστάσιο Μιτσιάλη Ρώμη

Αγαπητέ κύριε Μιτσιάλη,

Παρακαλούμε να μεριμνήσετε για την απελευθέρωση των 102 σκυλιών που κρατούνται στην Ανκόνα και βοηθήστε ώστε να συνεχίσουν το ταξίδι τους για να φτάσουν στις οικογένειες που πρόκειται να τα υιοθετήσουν. Υπάρχουν όλα τα στοιχεία που επιβεβαιώνουν ότι τα σκυλιά έχουν όλα τα απαραίτητα συνοδευτικά χαρτιά για το ταξίδι και δεν στέλνονται για παράνομες δραστηριότητες. Σας ευχαριστούμε και ελπίζουμε στη βοήθειά σας.

Με τιμή

Η Γραμματέας -------- Η Πρόεδρος

Αθηνά Τσάκαλου ---- Νάντια Ζόμπολα

------------------------------------------------------------------------------------

Παρά το ότι, το συγκεκριμένο έγγραφο είναι "φως - φανάρι", γιά την εμπλοκή ΖΟΕΣ στην υπόθεση της Ανκόνα, το αρνήθηκαν και είπαν πως είναι απλά ένα κείμενο συμπαράστασης σε φίλους εξαγωγείς αδέσποτων.

Ακολούθησαν οι διαμαρτυρίες και τα σχόλια εις βάρος μου, όπως:

-----------------------------------------------------------------------------------------

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΖΟΕΣ

Από: Athina xkx

Θέμα: ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΖΩΟΦΙΛΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ

Προς: salamispress@gmail.com Ημερομηνία: Σάββατο, 19 Ιούλιος 2008, 9:20

Αγαπητοί συμπολίτες,

Επειδή εμείς δεν είμαστε από τους ανθρώπους που καθισμένοι σε μια καρέκλα ατέλειωτες ώρες μπροστά σ'εναν ηλεκτρονικό υπολογιστή όπως κάνει η gianna που ξαφνικά έγινε δημόσιος κατήγορος της Ομάδας μας ,επειδή εμείς βρισκόμαστε τις περισσότερες ώρες στους δρόμους ,όπου άλλωστε βρίσκονται και τα αδέσποτα σκυλιά κάνοντας ό,τι μπορούμε γι' αυτά, δεν αντιληφτήκαμε εγκαίρως όλες τις δημοσιεύσεις αυτού "του πόλεμου' που ειλικρινά αναρωτιώμαστε για ποιόν γίνεται.

Μπορεί να πει η gianna πόσες φορές έτρεξε η ίδια στους δρόμους, πόσες φορές της προσφέραμε βοήθεια, βέβαια της αναγνωρίζουμε ότι έχει μαζέψει στην αυλή της 17 σκυλιά και σε ένα δωμάτιο 15 γάτες αλλά τι έχει προσφέρει στα άλλα των δρόμων. Κι ας μη επικαλεστεί ότι δεν έχει μεταφορικό μέσο γιατί όταν θέλεις πάντα υπάρχει τρόπος.

Όμως ας επανέλθουμε στον "πόλεμο" .Θα αναφέρουμε μόνο ένα δείγμα της τακτικής και της" εντιμότητας" και βαθύτητας των "ερευνών" της. Στο τελευταίο δημοσίεμά της Ποιός παινεύει τη νύφη... παραθέτει μια φωτογραφία μιας ζωόφιλης κυρίας λέγοντας πως είναι φωτογραφία μπροστά στα δικαστήρια της Ανκόνα και από κάτω ο τίτλος παραπέμπει σε λαθρεμπόριο ζώων. Για κοιτάξτε καλύτερα τη φωτογραφία. Στο πλάι δεξιά διακρίνεται μια ταμπέλα που γράφει ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΑΩΝ για κοιτάξτε πίσω τα κτίρια δε σας θυμίζουν κάτι.

Πρόκειται λοιπόν για μια φωτογραφία την εποχή που γινόταν στην Ελλάδα η Eurovision και έγινε από τους Έλληνες ζωόφιλους μια σιωπηλή διαμαρτυρία για τα αδέσποτα στη χώρα μας. Μπορείτε λοιπόν να αντιληφτείτε την εγκυρότητα των "ερευνών" της και θα καταλάβετε πως το πάθος της δεν είναι για τα αδέσποτα αλλά για κάποιους συμπολίτες της και η ίδια δήλωσε πως δεν την ενδιαφέριει καθόλου η Σαλαμίνα και η μόνη της επιθυμία είναι να φύγει από δω, το μίσος της λοιπόν για κάποιους από μας την έκανε να ξεκινήσει όλη αυτή τη συκοφαντική εκστρατεία κατά της ομάδας μας.

Για τους λόγους αυτούς λοιπόν κι αφού της δώσαμε πολλά περιθώρια να επανορθώσει και επειδή έχει κάνει κατ' επανάληψη παράβαση του άρθρου 9Α παρ.1 και του άρθρου 19 του Ελληνικού Συντάγματος ήδη έχουν κινηθεί οι διαδικασίες για ποινική δίωξη εναντίον της με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Σας παρακαλούμε επειδή εμείς δηλώνουμε ότι πράγματι αγάπάμε τη Σαλαμίναι και δεν το δηλώνουμε απλώς αλλά το αποδεικνύουμε και με πράξεις αν μπορείτε δημοσιεύσετε το κείμενο αυτό χωρίς παραπομπή καθώς κι αυτό που θα σας επισυνάψουμε . Ευχαριστούμε

Το Δ.Σ

---------------------------------------------------------------------------------

Υπάρχει και απάντηση μου σε αυτό, καθώς και δεύτερο κείμενο Διαμαρτυρίας, σε προηγούμενες εγγραφές, αν θέλει κάποιος να διαβάσει. Όμως γιά να μην σας κουράζω συνεχίζω....

Και επειδή η φίλη Αθηνά, κάνει τον Σέρλοκ Χολμς, γιά την πρώτη φωτογραφία αριστερά , ενώ πριν έλεγε πως θα το πληρώσω ακριβά που την παρουσίασα, θα προσθέσω άλλη μία, θα κάνω κι εγώ λίγο τον Σέρλοκ και όπως εκείνη, θα πω... Demo%20Despoina.jpg

Demo%20Mary%20u%20Myra.jpg

"Γιά κοιτάξτε λίγο τις φωτογραφίες παρακαλώ.

Γιά κοιτάξτε καλύτερα"!!!

Ποιές κυρίες κάνουν "διαφήμιση" της Ελληνικής φιλοζωίας στη Εurovision παρεούλα?

(Ποιοί μόνιμα προβάλλουν στους ξένους, όλους τους Έλληνες σαν φονιάδες αδέσποτων?)

- Αριστερά η Μάϊρα Αντωνίου εξαγωγέας αδέσποτων, εμπλέκεται στην υπόθεση της Ανκόνα.

- Δεξιά η Δέσποινα Φρίγκα εξαγωγέας αδέσποτων, εμπλέκεται στην υπόθεση της Ανκόνα.

Κι επειδή μόνο με το χιούμορ μπορείς να εξορκίσεις την κακότητα, να μου επιτραπεί να πω:

ΜΑΖΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ, ΜΑΖΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΝΚΟΝΑ!!!

(Περισσότερα στην διεύθυνση στο τέλος της εγγραφής).

------------------------------------------------------------------------------------------

Από μέρους του ΖΟΕΣ ακολούθησε η εξής ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ:

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΖΩΟΦΙΛΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ ΖΟΕΣ

Η ΖΩΟΦΙΛΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ (ΖΟΕΣ)

ανακοινώνει πως δεν έχει καμία σχέση με λαθρεμπόριο ζώων, όπως θα αποδειχτεί και στο δικαστήριο , και κανένα από τα 102 σκυλιά της Ανκόνας δεν ανήκει στην ομάδα.

Με εκτίμηση Το Δ.Σ.

( 20/7/2008).

----------------------------------------------------------------------------------------

Απάντηση στην Ανακοίνωση ΖΟΕΣ υπήρξε η εγγραφή μου με τίτλο

"Ορίστε κ. Δήμαρχε ... τί έκαναν πίσω από την πλάτη σας" και το ακόλουθο ΕΓΓΡΑΦΟ.

Σαλαμίνα, 8 Μαϊου 2008 Σύνολο Σελίδων: Μία (1)

Αίτημα παράδοσης σκύλων

Προς το Σεβαστό Δικαστήριο της Ανκόνα

Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε,

Με την παρούσα θα ήθελα να σας ζητήσω την απόδοση επτά (7) σκύλων του Δήμου μας, που τελούν υπό προσωρινή κατάσχεση στην πόλη της Ανκόνα από την 19η Μαρτίου 2007, στις νόμιμες ιδιοκτήτριές τους.

Πρόκειται για τους σκύλους:

1) ΣΤΕΛΛΑ με αριθμό μικροπλακέτας 968000003986968 και αριθμό διαβατηρίου GR01 000 038 826 που ανήκει στην κα Μάιρα Αντωνίου

2) ΛΙΣΑ με αριθμό μικροπλακέτας 968000003991592 και αριθμό διαβατηρίου GR01 000 038 827 που ανήκει στην κα Μάιρα Αντωνίου.

3) ΜΑΓΙΑ με αριθμό μικροπλακέτας 968000003994524 και αριθμό διαβατηρίου GR01 000 038 828 που ανήκει στην κα Φλωρεντία - Λώρη Κοντογιάννη.

4) ΛΟΥΝΑ με αριθμό μικροπλακέτας 300098100010026 και αριθμό διαβατηρίου GR01 000 049 480 που ανήκει στην κα Τζένιφερ Χατζηαγγελή.

5) ΜΠΟΥΜΠΙ με αριθμό μικροπλακέτας 300098100010411 και αριθμό διαβατηρίου GR01 000 019 069 που ανήκει στην κα Μαριάνθη Ζαμπέτα.

6) ΛΙΖΑ με αριθμό μικροπλακέτας 981100000159998 και αριθμό διαβατηρίου GR01 000 014 596, που ανήκει στην κα Μαριάνθη Ζαμπέτα.

7) ΡΙΤΑ με αριθμό μικροπλακέτας 982009102254908και αριθμό διαβατηρίου GR01 0000 14576, που ανήκει στην κα Ειρήνη Αναστασοπούλου.

Τόπο προορισμού των επτά σκύλων αποτελούσαν τα ακόλουθα αναγνωρισμένα φιλοζωικά σωματεία της Ε.Ε.:

- Tierschutzverein Kφln-Porz, Menschen fuer Tiere- Tiere fuer Menschen e.V. για τον σκύλο Στέλλα

- Tierschutzverein Andernach und Umgebung για τους σκύλους Λίσα, Μάγια και Λούνα

- SOS Strays v.z.w. για τους σκύλους Μπούμπι και Λίζα

- Tierschutzgruppe Ruppurr e.v. για το σκύλο Ρίτα.

Ο Δήμος Σαλαμίνας συνεργάζεται με το τοπικό σωματείο Ζ.Ο.Ε.Σ. (Ζωοφιλική Ομάδα Εθελοντών Σαλαμίνας) όσον αφορά την περισυλλογή, περίθαλψη, στείρωση και εμβολιασμό των αδέσποτων ζώων της πόλης μας.

Δεδομένου ότι στη Σαλαμίνα δεν υπάρχει Κυνοκομείο για την περίθαλψη των αδέσποτων ζώων, εθελοντές της Ζ.Ο.Ε.Σ. αναλαμβάνουν την προσωρινή υιοθεσία και φιλοξενία τέτοιων ζώων στα σπίτια τους μέχρι να βρεθεί μια μόνιμη στέγη για αυτά στην Ελλάδα ή άλλες χώρες της Ε.Ε.

Ευχαριστούμε για την κατανόηση και παραμένουμε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε πληροφορία ή διευκρίνιση.

Με εκτίμηση,

Ο Αντιδήμαρχος Σαλαμίνας

Γεώργιος Αντωνίου

---------------------------------------------------------------------------------

Κατά τη συνήθη τακτική του το ΖΟΕΣ βέβαια, "ξέχασε" πως η ίδια η κ. Μάϊρα Αντωνίου, ομολόγησε την εμπλοκή της, στην υπόθεση Ανκόνα, μέσα στο ίδιο μου το blog, όταν άφησε σχόλιο στην εγγραφή μου "το γέλιο και το κλάμα", σε επίσκεψη στη Σαλαμίνα στη φίλη και συνεργάτιδα της Αθηνά, απ' όπου και το απόσπασμα.

Ίσως ήλπιζαν πως έτσι θα το ξεχάσω κι εγώ...

----------------------------------------------------------------------------------------

..."Oso afora tin Ancona, meta apo ena chrono, i anakrisis meso iterpoll, echoun teliosi ke edo ke sto exoterike.

Pali osi emplekonde itan paron apo tin proti stigmi stin Ancona.

OI organisis "fandasmata" ktiniatri "fandasmata" opos legete, distichos itan ke afti paron, me katathesis ke nomima engrafa. ean se endiaferi i Ancona, pou gia emas pou echoume zoa eki, ine mia maxi zois, pali edo imaste"....

Τονίζω το "πάλι όσοι εμπλέκονται", το "νόμιμα έγγραφα", το "η Ανκόνα, που γιά εμάς που έχουμε ζώα εκεί "...

Τα συμπεράσματα δικά σας!

----------------------------------------------------------------------------------------

Και γιά να ξέρουμε τι λέμε, ΔΙΩΚΟΜΑΙ γιατί μίλησα γιά παράνομες εξαγωγές.

Διώκομαι γιατί τάχθηκα με το μέρος της απόφασης του Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Κιλτίδη, να εκδόσει τις Νέες Οδηγίες γιά την εξαγωγή αδέσποτων.

Διώκομαι γιατί με το αφιέρωμα στο blog μου arkouda, προσπαθώ να ευαισθητοποιήσω τον Κόσμο στις υποθέσεις των εξαγωγών, των πειραμάτων, της κακοποίησης, των βασανισμών των ζώων...

Διώκομαι γιατί κάποιοι νεόπλουτοι εξαγωγείς σε όλη την Ελλάδα, θέλουν ο Κόσμος να κοιμάται, να μην ρωτά και να νομίζει πως κάνουν φιλοζωϊκό έργο...

Διώκομαι γιατί δεν δημοσίευσα φωτογραφίες ευτυχισμένων κατοικίδιων ξαπλωμένων στους Γερμανικούς καναπέδες...

Διώκομαι γιατί δημοσίευσα φωτογραφίες σαν αυτές....

sa-dogsbig.jpgfp_img1 skylaki se klouvi.gifcattorture.jpg

animal_tests_11.jpg

chien632.png

Διώκομαι γιατί παρουσίασα videos σαν αυτό του τέλους της εγγραφής...

...Και επειδή πάνω στο θέμα αυτό, στην Ελλάδα από χρόνια " Φωνάζει ο κλέφτης γιά να φύγει ο Νοικοκύρης..

Και επειδή έχω αρχίσει πιά να αμφιβάλω αν ο Νόμος προστατεύει το Δίκαιο και όχι το Άδικο...

Και επειδή δηλώνω πως αν συμβεί κάτι σ' εμένα, στο περιβάλλον μου, στο σπίτι μου ή στα ζώα που προστατεύω, υπεύθυνοι θα είναι η παλιοπαρέα των φίλων των λαθρέμπορων εξαγωγέων και τα μέλη του ΖΟΕΣ...

Θα περιμένω να τελειώσουν οι έρευνες του Δημάρχου Σαλαμίνας κ. Σοφρά επάνω στο θέμα, όπως με διαβεβαίωσε...

Θα περιμένω να δω την εξέλιξη στο θέμα της Ανκόνα...

Και μετά θ' αποφασίσω τι μέλει γενέσθαι και εαν στην Ελλάδα υπάρχει ευνομούμενη πολιτεία, ή όχι!

-----------------------------------------------------------------------------------

Τελειώνοντας, παραθέτω ένα απόσπασμα της επιστολής των Ελλήνων κτηνιάτρων προς τον Γερμανό πρέσβη, γιά το θέμα...

... "Kατά τον ισχυρισμό των σωματείων αυτών, τα ζώα πηγαίνουν σε συγκεκριμένες οικογένειες για υιοθεσία. Σε αρκετές περιπτώσεις δε το όνομα του νέου ιδιοκτήτη αναφέρεται και στο διαβατήριο που εκδίδεται στην Eλλάδα. Tο δε κόστος για τη μεταφορά ενός σκύλου ανέρχεται τουλάχιστον σε 80 ευρώ χωρίς το αεροπορικό εισιτήριο.
Παράλληλα, είναι γνωστό ότι στη Γερμανία υπάρχουν χιλιάδες αδέσποτα σε καταφύγια που προορίζονται για υιοθεσία με ιδιαίτερα απαιτητικούς όρους που θα εξασφαλίσουν την ευζωία του ζώου στο νέο του περιβάλλον.
Tα παραπάνω γέννησαν δυσπιστία από πλευράς συναδέλφων κτηνίατρων ανά την Eλλάδα για την πραγματική κατάληξη των ζώων αυτών που θα δικαιολογούσε το μεγάλο τους αριθμό, τον ανταγωνισμό των σωματείων στο ποιος θα μαζέψει τα περισσότερα ζώα και την αντοχή τους σε τόσο μεγάλο κόστος αποστολής ανά ζώο.
Eξασφαλίσαμε για το λόγο αυτό κάποιους τυχαίους αριθμούς σήμανσης με τους αντίστοιχους δηλωμένους ως νέους ιδιοκτήτες στην Γερμανία και από μια σύντομη έρευνα που κάναμε διαπιστώσαμε ότι, "κανένας ιδιοκτήτης δεν αντιστοιχεί σε καμμία διεύθυνση".
Επαναλαμβάνω λοιπόν...
"Κανένας ιδιοκτήτης δεν αντιστοιχεί σε καμμία διεύθυνση"!!!
yiannas galanou.

Απάντηση μου στη ... Διευκρίνηση της Ανακοίνωσης ΖΟΕΣ
4 σχόλια Πέμπτη, 31 Ιουλίου 2008

canisequestrati.jpgGaragouni%201%202005.jpg

Aλίευσα πάλι την ... Διευκρίνηση της Ανακοίνωσης της ΖΟΕΣ, από τη Salamispress.blogspot.com, γιατί τα μέλη του παρ' ότι με αφορά, δεν κάνουν τον κόπο να μου τη στείλουν...

Η προηγούμενη ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ήταν:

--------------------------------------------------------------------------------------------------

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΖΩΟΦΙΛΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ ΖΟΕΣ SALAMINA-PRESS

Η ΖΩΟΦΙΛΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ (ΖΟΕΣ) ανακοινώνει

πως δεν έχει καμία σχέση με λαθρεμπόριο ζώων, όπως θα αποδειχτεί και στο δικαστήριο , και κανένα από τα 102 σκυλιά της Ανκόνας δεν ανήκει στην ομάδα. Με εκτίμηση

Το Δ.Σ.

Αναρτήθηκε από SALAMINA-PRESS στις 10:37 και στις 20/7/2008.
---------------------------------------------------------------------------------------------------

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΖΟΕΣ 30/7/2008

Τετάρτη, 30 Ιούλιος 2008

ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΗ .... απο ΖΟΕΣ

Επειδή η τελευταία ανακοίνωση της ΖΟΕΣ λόγω της λακωνικότητάς της χρησιμοποιήθηκε από κάποιους ως απόδειξη ότι η ΖΟΕΣ ψεύδεται ,επανερχόμαστε και συμπληρώνουμε.

Η ΖΟΕΣ διευκρινίζει ότι κανένα σκυλί της αποστολής ζώων για υιοθεσία στο εξωτερικό , που κατόπιν καταγγελίας σταμάτησαν στην Ανκόνα δεν ανήκει στην ομάδα μας υπό την έννοιαν της ιδιοκτησίας, εν τούτοις κάποια απ΄αυτά προέρχονταν από το Δήμο Σαλαμίνας και φροντίζονταν από άτομα τα οποία γνωρίζουμε και των οποίων αναγνωρίζουμε και εκτιμούμε το ζωοφιλικό έργο και την αναμφισβήτητη προσφορά .

Επισημαίνουμε ότι κατόπιν εντελεχούς ερεύνης των δικαστικών Ιταλικών Αρχών και της Ιντερπόλ επί ένα και πλέον έτος διεπιστώθη η αβασιμότητα των καταγγελιών και ήδη με δικαστική απόφαση έχει διαταχθεί τα ζώα να συνεχίσουν το ταξίδι τους προς τους αλλοδαπούς ιδιοκτήτες τους.

Τις συκοφαντίες που διατυπώθηκαν για την ομάδα και τα μέλη του Διοικητικού μας Συμβουλίου, σύντομα θα χρειαστεί αυτοί που τις διέδωσαν και όσοι τους παροτρύνουν να το κάνουν να τις αποδείξουν και ενώπιον των δικαστικών αρχών.

Προς το παρόν ας μας αποδείξουν εμπράκτως το δικό τους ζωοφιλικό έργο με στοιχεία όπως εμείς μπορούμε ανά πάσα στιγμή να αποδείξουμε , προσκομίζοντας τα παραστατικά που πιστοποιούν τις στειρώσεις, τους εμβολιασμούς ,τις χειρουργικές επεμβάσεις , αλλά και την αποτελεσματική παρέμβασή μας σε περιπτώσεις κακοποιήσεως ζώων , ενημέρωσης κλπ ,αφού προηγουμένως μας γνωστοποιήσουν την ταυτότητά τους.

Ανώνυμοι κύριοι και κυρίες , που λασπολογούν μέσω του διαδικτύου δεν επιτρέπουμε να γίνουν τιμητές του έργου μας και των προθέσεων τόσο των δικών μας όσο και των ευαισθητοποιημένων φιλόζωων που μας βοηθούν θυσιάζοντας χρόνο και χρήμα.

Με εκτίμηση

Η πρόεδρος: Αθηνά Τσάκαλου , Η Γραμματέας: Νάντια Ζόμπολα

Αναρτήθηκε από salamispress.blogspot.com

--------------------------------------------------------------------------------------

H Aπάντηση μου στην ... Διευκρίνηση της Ανακοίνωσης ΖΟΕΣ.

---------------------------------------------------------------------------------------

Κάθε λογικός άνθρωπος μπροστά σ' αυτήν την ... διευκρίνηση, θα έπρεπε "να δείξει" κάποιο φόβο, κάποια μεταμέλεια...

Η Ανακοίνωση - Διευκρίνηση, είναι ένα σοβαρό, αυστηρό, πειστικό, προειδοποιητικό κείμενο!

Κι ύστερα όταν θα έφτανε στα δικαστήρια, με αυτά τα επιχειρήματα του ΖΟΕΣ ανά χείρας, να αθωονόταν πανηγυρικά και όχι μόνο να μην έχανε το σπίτι του - όπως κάποιοι απειλούν - μα να ζητούσε κι ένα σπίτι από πάνω...

Επειδή όμως εμένα, δεν με ενδιαφέρουν την παρούσα στιγμή οι Δίκες, μα η ενημέρωση του Κόσμου και η σύμφωνα με την Ελληνική Νομοθεσία προστασία των αδέσποτων, θα προσπαθήσω χωρίς Νομική βοήθεια να αναφέρω μερικά πράγματα...

Και γιά να πάρω τα πράγματα από την αρχή, ας ξεκινήσω κάνοντας μερικές ... διευκρινιστικές ερωτήσεις στο ΖΟΕΣ.

ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΤΙΚΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ προς ΖΟΕΣ

1) Αν πιστεύετε σήμερα ότι το κείμενο της Ανακοίνωσης σας χρειαζόταν διευκρίνηση, γιατί όλα αυτά τα ωραία, δεν τα αναφέρατε ευθύς εξ αρχής, ή έστω - αδικαιολόγητα πάλι - την επομένη?

Γιατί έπρεπε να περάσουν δέκα μέρες γιά να γίνει αυτό? Να υποθέσω πως είχε βλάβη ο υπολογιστής, πως χύθηκε το μελάνι, έσπασε ο ...κονδυλοφόρος?

Πάλι είχατε χρόνο υπεραρκετό γιά να περισσέψει...

2) Σας υπενθυμίζω πως από την παρουσίαση του πρώτου ακόμη εγγράφου προς τον πρέσβη της Ρώμης, αρνηθήκατε την οποιαδήποτε σχέση με την υπόθεση της Ανκόνα και είπατε πως το κείμενο, ήταν ένα από τα πολλά που στάλθηκαν μόνο γιά συμπαράσταση.

Γιατί λοιπόν αυτά τα ... διευκρινιστικά δεν τα αναφέρατε από τότε γιά να λυθούν οι όποιες απορίες?

3) Κανένα σκυλί όντως δεν ανήκει σε κανένα Σύλλογο, υπό την έννοια της ιδιοκτησίας, όπως αναφέρετε.

Αν όμως ανήκαν στις κυρίες που τόσο εκτιμάτε και που καμμία σχέση δεν έχουν με Σαλαμίνα, τότε θα έπρεπε να είχαν από εσάς έγγραφα υιοθεσιών.

Αν τα είχαν, σε τί χρειαζόταν το ... διευκρινιστικό έγγραφο του Αντιδημάρχου κ. Αντωνίου, προς το Δικαστήριο της Ανκόνα?

4) Αφού οι κυρίες ήταν οι νόμιμες κάτοχοι των σκυλιών από Σαλαμίνα, γιά ποιό λόγο βρίσκονταν αυτές αλλού και τα σκυλιά αλλού?

Πού πήγαιναν καμμιά εκατοστή σκυλιά ασυνόδευτα και ανάμεσα σε άλογα μέχρι την Ανκόνα, που κατασχέθηκαν? Ταξίδι αναψυχής? (όπως ωραία σχολίασε κάποιος ανώνυμος -η)...

5) Αν ζητήσατε δικηγόρο - γι' αυτό και η αργοπορία της δημοσίευσης - γι' αυτή την ... Διευκρίνηση, να ζητήσετε τα λεφτά σας πίσω, γιατί έχει άγνοια της Ελληνικής Νομοθεσίας.

Μα κι εσείς ακόμη σαν Σύλλογος δεν γνωρίζατε πως έστω και ένα ζώο αν ταξιδεύει ασυνόδευτο, αποτελεί εμπορική αποστολή?

6) Το ... διευκρινιστικό έγγραφο του κ. Αντωνίου, γιατί δεν είχε εκδοθεί πριν ακόμη αναχωρήσουν τα σκυλιά γιά τη Γερμανία, μα εκδίδεται ένα χρόνο μετά και βάλε?

7) Γνωρίζετε πως ένας Σύλλογος δεν μπορεί να είναι νόμιμος κάτοχος ενός αδέσποτου, γι' αυτό άλλωστε και η ... Διευκρίνηση πως δεν σας ανήκουν και πως παρανόησα την Ανακοίνωση με ιδιοτελείς σκοπούς!

Σε ποιούς τότε νόμιμους κατόχους, θα οδεύσουν τα σκυλιά μετά την "απελευθέρωση" τους από το Δικαστήριο της Ανκόνα, όπως θριαμβολογείτε?

Αφού πάλι σε Συλλόγους δεν πήγαιναν?

Ακολούθως θα παραθέσω ένα κείμενο της κ. Γκαραγκούνη - ιδού και η φωτογραφία της - γιά τα σχετικά με την υιοθεσία των αδέσποτων ζώων από Νομοθετικής πλευράς, προς ενημέρωση σας και την ενημέρωση, όσων επίσης ενδιαφέρονται γιά τα ζώα.

-----------------------------------------------------------------------------------

"Σύμφωνα με το Νόμο 3170/2003 (για τον οποίο συνεργάστηκα επί μακρόν και στενότατα με το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων) αφού πρώτα είχα προσφύγει ιδίοις εξόδοις στο Συμβούλιο Επικρατείας προκειμένου να ακυρώσω την παράνομη νομοθεσία που θανάτωνε κατά χιλιάδες τα κατοικίδια (και κανένα άλλο Σωματείο δεν προσέφυγε) στο άρ. 7 αναφέρεται ότι:

«Αρμόδιοι περισυλλογής των αδεσπότων σκύλων είναι οι Δήμοι και οι Κοινότητες. Μπορεί δε να πραγματοποιείται και από Ζωοφιλικά Σωματεία τα οποία έχουν την απαραίτητη υποδομή αλλά σε συνεργασία με τον αρμόδιο Δήμο ή Κοινότητα». Για την μη παρερμηνεία αυτού του άρθρου στην 280239/2003 Υπουργική Απόφαση ενημερώνω ότι:

1) στο άρ. 2 που αναφέρεται στη σήμανση και καταγραφή των σκύλων (δηλ. παρ. 3β), ορίζεται ότι «οι αδέσποτοι σκύλοι που σημαίνονται καταγράφονται στα αρχεία που καταρτίζουν οι Δήμοι ή οι Κοινότητες ή τα Διαδημοτικά Κέντρα»,

2) στο άρ. 3 αναφέρεται ότι «οι αρμόδιοι για την εφαρμογή προγράμματος υιοθεσίας είναι οι Δήμοι κ.λπ.», και

3) στο άρ. 7 αναφέρεται η «δημιουργία Επιτροπών». Συνεπώς, ελπίζω να γίνεται κατανοητό ότι κανένα Ζωοφιλικό Σωματείο δεν μπορεί να κάνει μόνο του περισυλλογή χωρίς να συνεργάζεται με Δήμο όπως και κανένας Δήμος δεν μπορεί αυθαίρετα να κάνει πρόγραμμα χωρίς τη συμμετοχή Ζωοφιλικών Σωματείων ή Ομάδων που συμμετέχουν στις Επιτροπές του άρ. 7 της Υπουργικής Απόφασης 280239/03.

Και ξέρετε γιατί έγινε αυτό; Γιατί ο καθένας κατά την κρίση του περισυνέλεγε ζώα ή όποιου του κάπνιζε μάζευε ζώα ή τα έδινε προς υιοθεσία λες και δεν επρόκειτο για έμψυχα πλάσματα αλλά για αντικείμενα με τις ανάλογες επιπτώσεις του τι γίνονται τα ζώα αυτά.

Άρα η παρότρυνση της ΕΦΕ προς ζωοφίλους ή μη να ειδοποιούν εκείνη να παραλάβει αδέσποτα εφόσον ο Δήμος δεν έχει πρόγραμμα, είναι παράνομο διότι δεν μπορεί ένα Ζωοφιλικό Σωματείο να υποκαταστήσει Δήμο αλλά όπως είπαμε προηγουμένως συνεργάζεται με Δήμο. Επίσης, δεν επιτρέπεται να γίνεται περισυλλογή από Δήμο σε συνεργασία με κτηνιάτρους ή Σωματεία εφόσον πρωτίστως δεν έχουν συγκροτηθεί οι Επιτροπές για την παρακολούθηση από την περισυλλογή έως την επανένταξη του ζώου, ούτε θανάτωση εάν δεν το αποφασίσει η Επιστημονική Επιτροπή του άρ. 7 και όχι επειδή κάποιο Σωματείο έχει κτηνίατρο αποφασίζει και διατάσσει μόνο του, ούτε Σωματείο που έχει υποδομή μπορεί να συμβάλλεται με Δήμο εάν πρωτίστως δεν συγκροτηθούν οι ενδεδειγμένες Επιτροπές και του Σωματείου που εποπτεύει το πρόγραμμα.

Γι αυτό η ΕΦΕ δεν μπορεί να κάνει συμβάσεις με Δήμους αλλά ταυτόχρονα να συμμετέχει και σε Επιτροπές ως Σωματείο, δηλ. Γιάννης κερνά και Γιάννης πίνει. Κατόπιν των ανωτέρω ελπίζω η ΕΦΕ να αποσύρει την παρότρυνση προς ζωοφίλους για αυθαίρετη περισυλλογή ζώων από την ίδια κατά παράβαση της υφισταμένης νομοθεσίας.

------------------------------------------------------------------------------------------------

9) Και με βάση αυτό ρωτώ. Τί απ' όλα αυτά ισχύει στη Σαλαμίνα?

Πότε συγκροτήθηκε Αρμόδια Επιτροπή που θα επιλαμβάνεται όλα αυτά τα θέματα των αδέσποτων, συν τις υιοθεσίες?

Γιά ποιές υιοθεσίες μιλάμε όταν γιά παράδειγμα κάποια από τα 102 σκυλιά που κατεσχθησαν πωλούνταν ήδη με φωτογραφίες, στα "φιλοζωϊκά" sites του εξωτερικού, τη στιγμή της κατάσχεσης?

10) Τί απ' όλα αυτά που αναφέρει η Πρόεδρος της Συνομοσπονδίας, ίσχυε γιά τις υπόλοιπες περιπτώσεις Συλλόγων, που είχαν σαν κι εσάς σκυλιά στην Ανκόνα, αλλά και ... δεν είχαν, διότι δεν τους ανήκαν, μα ανήκαν στους νόμιμους κατόχους τους, που ούτε σ' αυτούς τους ανήκαν, γιατί δεν είχαν χαρτιά υιοθεσιών και γιατί μετά θα ανήκαν, στους άλλους νόμιμους κατόχους τους, που σαν Σύλλογοι πάλι δεν θα μπορούσαν να τους ανήκαν.......... φτου ξελευθερία απ' την αρχή και βγαίνω????????

11) Κι αν υποθέσουμε πως στην Ιταλία όπου βασιλεύει η λεγομένη "Zoomafia" , το Ιταλικό Δικαστήριο έχει άγνοια της Ελληνικής Νομοθεσίας και οι υπεύθυνοι του Ελληνικού κράτους, δεν ενημέρωσαν έγκαιρα ως όφειλαν τους Ιταλούς Δικαστές.

Πιστεύετε πως τα Ελληνικά Δικαστήρια όπου απειλείτε να με σύρετε και διασύρετε, έχουν άγνοια?

Κι αν βρήκατε καμμιά άκρη από το παραδικαστικό κύκλωμα, γι' αυτό οι φίλοι σας προεξοφλούν τα αποτελέσματα δύο Δικών στο Infopress, όπου μάλιστα λένε πως θα χάσω το σπίτι μου, νομίζετε πως εγώ θα το αφήσω να περάσει έτσι?

Ας μου επιτραπεί να πω πως, "σταριλίκια εγώ δεν πουλάω", όπως μου γράφουν οι Μαιρούλες, Βασούλες, Αννούλες, φίλες σας μαζί με ύβρεις, γι' αυτό και δεν εμφανίζομαι, μα αν γίνει Δίκη, σίγουρα τότε θα φροντίσω, να τη δει μέσω Internet όλη η Ελλάδα!!!

Αυτά γιά να είμαι σίγουρη πως η Δικαιοσύνη θα αποδοθεί σωστά, πως τίποτε δεν θα μείνει στο σκοτάδι και πως τίποτε δεν θα παρουσιασθεί "μεταλλαγμένο", κατόπιν εορτής...

12) Και αφού ζητάτε να σας πληροφορήσω γιά το έργο μου, σας πληροφορώ, πως δεν είμαι Σύλλογος να κρατάω αποδείξεις και παραστατικά του τι κάνω και τι δεν κάνω, με τα ζώα που προσπαθώ να προστατεύσω κατά καιρούς. Εσείς όμως που είστε Σύλλογος, στα κλπ. που αναφέρετε, κρατάτε να μας δείξετε τα έγγραφα όλα των υιοθεσιών?

Γιατί θα πρέπει να τα δείξετε κάποτε, ειδικά στη Δίκη.

Όσο γιά μένα θυμάμαι, μόνο μιά φορά κράτησα γιά λίγο δύο αποδείξεις στειρώσεων, γιατί μέλος της ομάδας σας με ενημέρωσε πως θα μπορούσα αν τις κατέθετα σε έναν ξένο Σύλλογο, να πάρω τα χρήματα μου πίσω, πράγμα που συνήθιζε το ΖΟΕΣ.

Τελικώς όμως ούτε αυτό το έκανα, ούτε θέλησα να δεχθώ την προσφορά του ιδίου μέλους σας, να με βοηθήσει να πάρω επιδότηση γιά το "έργο" μου, από γνωστό Ίδρυμα, γιατί δεν το θεώρησα ποτέ "έργο".

Μιά κατάθεση ψυχής μόνο το θεώρησα.

Κι αν δεν θυμάται και την απάντηση μου, ήταν πως " όποιος κατ' εμέ, κερδίζει χρήματα από τα αδέσποτα είναι ύποπτος"...

Αυτά γιατί ήδη πλέον αμφέβαλα γιά το έργο πολλών Συλλόγων στην Ελλάδα και παρότι τα βγάζω πέρα με μεγάλη δυσκολία.

Φυσικά όμως, αν ήμουν ποτέ σε θέση να ιδρύσω κάποιο Σύλλογο, τότε όχι κλειδωμένα κιτάπια δεν θα είχα, όχι δεν θ' απειλούσα γιατί κάποιος κυκλοφόρησε έγγραφα του Συλλόγου, μα η οποιαδήποτε ενέργεια θα γινόταν , η οποιαδήποτε συνδρομή και του ενός ακόμη Ευρώ και η οποιαδήποτε δράση του, θα καταγράφονταν αυτοστιγμή στο Διαδίκτυο!

Γιατί έτσι αντιλαμβάνομαι εγώ τη διαφάνεια.

Αυτά τα ολίγα γιά την ώρα! Η συνέχεια έπεται...

Α!!! Και μην εκδόσετε τώρα τη ...Διευκρίνηση, της ... Διευκρίνησης, της Ανακοίνωσης!!!

Γιατί τότε θα πω, πως είστε ζαβολιάρηδες...

yiannas είπε...

Nτροπή σας να γράφεται τέτοια πράγματα γιά έναν άνθρωπο που προσπαθεί να βοηθήσει τα ζώα. Κρίμα.