3 Αυγ 2008

Ο κύριος Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης ψεύδεται.

Ο κύριος Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, κ.Κιλτίδης, ψεύδεται "τεκμηριωμένα"! Όσο "τεκμηριωμένα" είναι και τα υποτιθέμενα στοιχεία που ανέφερε περί παράνομων εξαγωγών αδέσποτων που ποτέ δε τα προσκόμισε στον εισαγγελέα ως όφειλε. Από το Μάιο 2004 έχει στα χέρια του το Υπουργείο ογκώδη φάκελο με ντοκουμέντα και ΑΠΟΔΕΙΚΤΙΚΑ στοιχεία για το που πάνε τα αδέσποτα που υιοθετούν οι Ευρωπαίοι εταίροι μας. Τα έχει παραδώσει ο ίδιος ο Ολλανδός Πρέσβης. Αν και οι προκάτοχοι του κ. Κιλτίδη υποσχέθηκαν να αποκαταστήσουν την αλήθεια, ως μικρόψυχοι Έλληνες που πίσω από κάθε προσπάθεια αρωγής και συμπαράστασης βλέπουν ΠΑΝΤΑ μια συνωμοσία, όχι μόνο δεν απεκατέστησαν την αλήθεια, αλλά προέβησαν τέσσερα συνεχόμενα χρόνια μετά τη συνάντηση και τις υποσχέσεις να "πιπιλίζουν" το παραμύθι περί παράνομων εξαγωγών, στοιχείων για γουνεμπόρους και πειραματόζωα!
Αν είχαν το παραμικρό στοιχείο ή έστω την παραμικρή αποχρώσα ένδειξη θα είχαν προσκομίσει όλα τα στοιχεία στον εισαγγελέα.
Σας παραθέτουμε το Δελτίο Τύπου του Υπουργείου που αναφέρεται στην τότε συνάντηση των αρχών του Υπουργείου με τον Ολλανδό πρέσβη. Κύριε Υφυπουργέ, μήπως ήρθε η ώρα να αποκαταστήστε την αλήθεια και το ατόπημα που έκαναν οι προκάτοχοι σας; Έστω και με καθυστέρηση τεσσάρων χρόνων.



Συνάντηση του Ολλανδού Πρέσβη με τους Γ.Γ. του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων - 14/5/2004

Σήμερα 14.5.2004 συναντήθηκαν οι δύο Γενικοί Γραμματείς του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ.κ. Θ. Αληφακιώτης και Χρ. Αυγουλάς με τον Πρέσβη της Ολλανδίας κ. P.R. Brouwer, μετά από αίτημα του Πρέσβη.Η συνάντηση έγινε σε φιλική ατμόσφαιρα και συζητήθηκαν θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος. Στη συζήτηση ανταλλάχθηκαν απόψεις εν όψει της Ολλανδικής Προεδρίας και τονίσθηκε το ενδιαφέρον για συνεργασία των δύο χωρών, τόσο όσον αφορά την εφαρμογή της νέας Κ.Α.Π., όσο και για το ενδεχόμενο οργάνωσης κοινών ερευνητικών προγραμμάτων και δραστηριοτήτων.Ο Ολλανδός Πρέσβης παρέδωσε επίσης στους δύο Γενικούς Γραμματείς ογκώδη τόμο επιστολών διαμαρτυρίας από πολλές εκατοντάδες, Ολλανδών κυρίως, πολιτών οι οποίοι έχουν υιοθετήσει αδέσποτα ζώα συντροφιάς από τη χώρα μας και τα έχουν εντάξει στις οικογένειές τους με ιδιαίτερη φροντίδα και αγάπη. Οι πολίτες αυτοί αισθάνονται ιδιαίτερα προσβεβλημένοι γιατί αναφέρθηκε σε ρεπορτάζ της ελληνικής τηλεόρασης ότι τα ζώα αυτά δήθεν στέλνονται στο εξωτερικό για πειράματα!Οι δύο Γενικοί Γραμματείς ευχαρίστησαν τον Ολλανδό Πρέσβη για την ενημέρωση που αφορούσε τη συκοφαντική δυσφήμιση σε βάρος των εν λόγω πολιτών, και τον βεβαίωσαν ότι θα χρησιμοποιήσουν το υλικό που τους παρεχώρησε για την αποκατάσταση της αλήθειας.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης δεν έχει ούτε ένα στοιχείο για τους
"δράστες"των "παράνομων εξαγωγών", αν έχει και δεν τους έχει συλλάβει ακόμη,παρανομεί κατάφωρα.
Ομως έχει στοιχεία για τις "παράνομες εισαγωγές" των παράνομων εκτροφείων της Αν. Ευρώπης που τροφοδοτείτην Ελλάδα με κουτάβια petigree"τα οποία , ανεμβολίαστα και χωρίς ελληνικά micrοchips ,μπαίνουν στις βιτρίνες των Pet Shops τις πιο πολλές φορές με ακατάλληλες συνθήκες φύλαξης.
Τα περισσότερα απο αυτά πεθαίνουν, από τις αρρώστιες και τις κακουχίες...Τι κάνει λοιπον ο Υφυπουργός γι' αυτο το"λαθρεμπόριο"?
Επίσης τι κάνει ο Υφυπουργός για να καταδικάσει τις φόλες και να επικυρήξει τους δράστες που δρούν ανενόχλητοι και χωρίς τύψεις καθημερινά σε όλη την χώρα?
Τι κάνει ο Υφυπουργός για την συχνή εξαθλίωση των οικοσίτων ζώων,την βάναυση πολλές φορές κακοποίησή τους και την απάνθρωπη εγκαταλειψή τους στους αφιλόξενους δρόμους?
Τι κάνει ο Υφυπουργός για την αποφυγή σήμανσης και στείρωσης των ζώων από τους ιδιοκτήτες και την αδιαφορία των κτηνιάτρων να τους πιέσουν να συμμορφωθούν σε αυτό.
Ακόμη τι κάνει ο Υφυπουργός προκειμένου να εφαρμόσουν τον Νόμο 3170 οι Δήμοι και οι Κοινότητες για περισυλλογή, δημιουργία Κυνοκομείων,στείρωση,εμβολιασμό
σημανση κλπ. και προσπάθεια για υιοθεσία αυτων των ζώων?
Ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, δεν κάνει τίποτα από όλα αυτά, απλά "κυνηγάει" νομοταγείς Φιλόζωους
που ενδιαφέρονται να διασώσουν τα δύστυχα αυτά τα πλάσματα πραγματικά ,γιατί ξοδεύουν όλη τους την περιουσία και την ενέργεια και οι οποίοι ασφαλώς δεν μπορούν να τα ξαναπετάξουν στους δρόμους, κατά την συμβουλή των ιθυνόντων (!!!!)
Είναι παράλογο και εξωφρενικό ο ίδιος ο Υφιπουργός να απαγορεύει στους πολιτισμένους και ευαίσθητους πολίτες να διασώζουν ένα ζώο που κινδυνεύει και συγχρόνως να ωθεί τους ασυνείδητους να παρατάνε τα ζώα στο.."φυσικό τους περιβάλλον"
Συγνώμη Κύριε Υφυπουργέ που θα διαφωνήσουμε μαζί σας,όμως πιστεύουμε ακράδαντα, ότι το μόνο
φυσικό περιβάλλον των πρώην "ζώων συντροφιάς", είναι η θαλπωρή ενός σπιτιού και η αγάπη του αφεντικού τους.
Ωστόσο θα θέλαμε να ρωτήσουμε με το έννομο δικαίωμα που έχουμε για να ελέγχουμε την Εξουσία ως πολίτες αυτής της χώρας, για ποιο λόγο τα "βάλατε με τους φιλόζωους"?
Ποιός είναι ο λόγος εν μέσω του θέρους και κάνατε εσπευσμένα αυτές τις δηλώσεις?
Μήπως βλέπετε να λιγοστεύουν τα αδέσποτα στους δρόμους και φοβάστε μήπως όλοι αυτοί οι Γραμματείς και Φαρισαίοι των Υπουργείων δεν θα βρίσκουν θέματα ενασχολησής τους?
Ειναι αλήθεια ότι εάν εφαρμοστεί σωστά ο Νόμος πως θα εξασφαλίζονται τα κονδύλια για τα αδέσποτα, που μόνο στα αδέσποτα δεν πάνε!

Φρανκεστάιν

Maritsa είπε...

Τα παράνομα έγγραφα των Δήμων στην Ανκόνα, δεν είναι καν ενδείξεις; Και αλήθεια τί έχετε να μας πείτε γιά την έκθεση των αρχών στην Ανκόνα που βρήκαμε στη ΣΥΖΩΣΩΕΛ; Αυτά ήταν τα υποτιθέμενα "νόμιμα" έγγραφα και διαβατήρια;
1) Δεν είχαν σφραγιστεί καν από τις αρχές πριν το ταξίδι.
2) Στο πλοίο από τα 102, δηλώθηκαν μόνο τα 28.
3) Υπήρχαν διαβατήρια που αντιστοιχούσαν σε σκυλιά ανύπαρκτα στη μεταφορά.
4) Οι αριθμοί των μικροτσιπς που ήταν στα διαβατήρια, ήταν διαφορετικοί από τους αριθμούς των μικροτσιπς των ζώων.
5) Αντί οι αριθμοί να γράφονται στα διαβατήρια με στυλό, ήταν με αυτοκόλητα που βγαίνανε εύκολα μα που και πάλι γράφανε άλλα αντί άλλων.
6) Ο καλύτερος μεταφορέας κατοικίδιων Βασιλείου, που γι' αυτό υποτίθεται προτιμήθηκε, έχει άδεια γιά να μεταφέρει μόνο άλογα και γαϊδούρια και όχι γιά κατοικίδια.
7) Ο Νόμος δεν δέχεται υιοθεσία μέσω τρίτων. Εδώ υπάρχουν και τρίτοι και τέταρτοι. Αντί γιά κατευθείαν υιοθεσίες, όλα τα αδέσποτα πήγαιναν σε καταφύγια.
Ένα μάλιστα της οργάνωσης στην Γερμανία λίγο καιρό μετά έκλεισε γιατί βρήκαν τα ζώα μέσα σε άθλια κατάσταση, ένα ήδη νεκρό κι άλλα μισοπεθαμένα από την πείνα.
8) Αντί γιά την υπέροχη μεταφορά που διατείνονται οι εξαγωγείς πως έγινε, σκυλιά, κουτάβια και 10 άλογα, ήταν όλα μαζί χύμα, μέσα στις ακαθαρσίες, γιά ταξίδι διάρκειας 3 ημερών τουλάχιστον, μιά και είχε ξεκινήσει από Κρήτη, στο δρόμο μάζευε και μετά από Ιταλία, θα συνέχιζε για Γερμανία κι αλλού.