16 Αυγ 2008

Ψιλό γαζί δουλεύει ο κόσμος τον κ. Υφυπουργό Αργοτικής.

Φουαγιέ

* Στη χώρα της φαιδράς πορτοκαλέας είσαι παράνομος αν σώσεις κάποιο αδέσποτο ζωάκι ή έχεις περισσότερα από δύο γατάκια ή σκυλάκια στο σπίτι σου.
* Πρόκειται για ρητή και κατηγορηματική εγκύκλιο του υφυπουργού (ποιας;) Αγροτικής Ανάπτυξης, Κωνσταντίνου Κιλτίδη.
* Και πολύ κακώς που δεν επαναφέρει και τον μπόγια! Οχι για τα σκυλιά, αλλά για τους... ανθρώπους που υιοθετούν αδέσποτα.
* Εχετε δίκιο, υπουργέ μου. Είναι εγκληματικά απαράδεκτο να σώζουμε ζωάκια που υποφέρουν, αφού μπορούμε να τα βασανίζουμε και να τα σκοτώνουμε με μεθόδους που δεν μας οδηγούν στην... παρανομία της υιοθεσίας.
* Οσο γι' αυτούς που έφτασαν στο έσχατο σημείο παρανομίας να έχουν περισσότερα από δύο ζωάκια στο σπίτι τους, θα έπρεπε υπουργέ μου να τοιχοκολλήσετε τις φωτογραφίες τους κι από κάτω να γράφει: «Wanted. Dead or alive». Και να φτιάξετε με την ευκαιρία κι ένα σώμα... κυνηγών κεφαλών, για να μην ξεφύγει κανείς.
* Παρ' όλα αυτά, μήπως χρήζει περαιτέρω επεξηγήσεως η διάταξη του νόμου που ορίζει ότι δεν πρέπει να έχουμε σπίτι μας περισσότερα από δύο πράγματα; (έτσι αναφέρονται τα κατοικίδια...)
* Διότι υπουργέ μου, έχουμε στο σαλόνι μας τρεις καναπέδες και (ντρεπόμαστε, αλλά θα το ομολογήσουμε) στην κουζίνα έξι καρέκλες. Και δεν αντέχουμε να ζούμε άλλο με την αμφιβολία αν είμαστε ή δεν είμαστε παράνομοι... Θέλουμε να συνεχίσουμε να είμαστε νομοταγείς (είναι κι εκείνα τα δέκα βάζα από τον γάμο μας στην αποθήκη και δεν μας αφήνουν να κλείσουμε μάτι...)
Γ.Τ.
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 07/08/2008

2 σχόλια:

yiannas είπε...

Info Press: Κιλτίδη προχώρα και σώσε τα ζωάκια
χωρίς σχόλια Παρασκευή, 8 Αυγούστου 2008

Aπό την Ιnfo Press

(http://infopress-gr.blogspot.com/)

Ότι σας κρύβουν τα ΜΜΕ τα μαθαίνετε από το Info Press

Οι υποψιασμένοι πολίτες είναι και έξυπνοι καταναλωτές

Wednesday, August 6, 2008


DogOwner.jpg

Κιλτίδη προχώρα και σώσε τα ζωάκια.

Η Πανελλήνια Φιλοζωική Ομοσπονδία έχει προσφύγει στο Συνήγορο του Πολίτη όπου καταγγέλει τη κατάφωρη καταπάτηση των δικαιωμάτων όλων των φιλόζωων, διότι οι αρχές των αεροδρομίων και των λημενικών σταθμών, ζητάνε από τους ταξιδιώτες να υπογράψουν υπεύθυνη δήλωση ότι θα επιστρέψουν πίσω στην Ελλάδα με τα κατοικίδια που ταξιδεύουν.

Η πρόεδρος της Ομοσπονδίας κ. Ειρήνη Μολφέση υποστήριξε στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ πως "το έγγραφο του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης δεν έχει καμία νομική υπόσταση.

Ο υπάλληλος που το έχει συντάξει το γνωρίζει και γι' αυτό τον λόγο το στέλνει υπό αυτή τη μορφή στις διάφορες υπηρεσίες, αναγκάζοντας έτσι τους υπαλλήλους των λιμενικών σταθμών, τελωνείων και αεροδρομίων να "χρεωθούν" προσωπικά την ευθύνη της παραβίασης των προσωπικών δικαιωμάτων των πολιτών και της ελεύθερης μετακίνησής τους με τα ζώα τους".


Kiltidis.jpgΚύριε Κιλτίδη, το Info Press είναι μαζί σου, διότι είναι αδιανόητο να πιστεύει κανείς ότι καταπατούνται τα δικαιώματα του πολίτη αν υπογράψει υπεύθυνη δήλωση πως θα επιστρέψει με τα ζωάκια του από το εξωτερικό.

Το ότι η Ομοσπονδία προσέφυγε στο Συνήγορο του Πολίτη δεν σημαίνει και πολλά πράγματα διότι οι εκθέσεις του Συνηγόρου δεν έχουν καμία νομική ισχύ, αφού δεν μπορούν να προσβληθούν σε ανώτερα δικαστήρια.

Προστατέψτε τα ζωάκια Υφυπουργέ και κάντε την εγκύκλιο, νόμο του Κράτους.

yiannas είπε...

Eγώ νομίζω πως θ' αλλάξουν κι άλλο οι οδηγίες του Κιλτίδη. Και πως θα γίνουν Νόμος και γιά ν' απαγορευθούν τα πειράματα εδώ, στην Ελλάδα. Μονάχα πρέπει να βάλει και αυστηρές ποινές γι' αυτόυς που βασανίζουν τα ζώα ή που τα εκμεταλλέυονται. Αλλιώς δεν έχει αξία. Όταν κάνεις κακό στα ζώα, τί αξία έχει να πληρώσεις ένα πρόστιμο;