10 Μαρ 2008

ΦΟΛΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΠΥΡΓΟ


Ξεψύχησαν στον δρόμο επτά σκυλιά
από δηλητηρια-
σμένη τροφή.

Εικόνες που πληγώνουν την ψυχή μας και προσβάλλουν τον πολιτισμό μας αντίκρισαν οι κάτοικοι μιας γειτονιάς του Πύργου. Εντρομοι είδαν επτά σκυλιά να ξεψυχούν στην άκρη του δρόμου.
Σύμφωνα με καταγγελίες, δεν είναι η πρώτη προσπάθεια με στόχο τον αφανισμό των σκυλιών της περιοχής, καθώς έχουν προηγηθεί ακόμη δύο! Ο δράστης φέρεται να ενέργησε τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης, οπότε και πιθανολογείται ότι τοποθέτησε δηλητηριασμένο φαγητό σε διάφορα σημεία της γειτονιάς. Τα αποτελέσματα δεν χρειάστηκαν παρά μόνο λίγες ώρες για να γίνουν αντιληπτά.
«Καθόμουν στο καφενείο όταν μου είπαν ότι κάποιοι έχουν ρίξει δηλητήριο στο σκυλί μου», σημείωσε ο κ. Αντρέας Αρβανιτάκης και συμπλήρωσε: «Ετρεξα αμέσως στο σημείο, αλλά δεν μπορούσα να κάνω απολύτως τίποτα. Το έβλεπα να ξεψυχά μπροστά στα μάτια μου και ήμουν ανήμπορος να αντιδράσω».
Τα τετράποδα φαίνονταν ζαλισμένα, ενώ με δυσκολία κατάφερναν να κινηθούν.
Λίγη ώρα αργότερα στο σημείο έφτασε φορτηγό του Δήμου Πύργου, που απομάκρυνε τα νεκρά ζώα. Παράλληλα ενημερώθηκε το Αστυνομικό Τμήμα Πύργου, που ανέλαβε τις έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του δράστη.
Την άμεση κινητοποίηση των αστυνομικών αρχών, για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του δράστη, ζήτησε με δηλώσεις της στο «Εθνος» η κ. Γωγώ Μαστρογιαννοπούλου, μέλος του φιλοζωικού συλλόγου Πύργου.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΟΣ


ΕΘΝΟΣ, 29/02/2008

Δεν υπάρχουν σχόλια: