30 Μαρ 2008

Απάντηση στον Δήμαρχο Ηρακλειδών στη Κω για τα κρεμασμένα σκυλιά

Αξιότιμε κύριε Δήμαρχε!

Δεν φτάνει μόνο να καταδικάζουμε, αλλά και να πράττουμε και τα ανάλογα. Τα λόγια συμπάθειας είναι εύκολα, οι πράξεις δύσκολες. Η δυσφήμιση θα σταματήσει μόνο όταν ανεβρεθούν οι ένοχοι και τιμωρηθούν. Μπροστά στην παγκόσμια κατακραυγή αναγκάστηκαν οι αρχές να προβούν σε δηλώσεις, Αν το θέμα δεν είχε πάρει διαστάσεις θα τηρείτο σιγή ιχθύος. Τους δράστες τους γνωρίζουν πολλοί, αλλά όλοι σιωπούν και αδιαφορούν. Στη χώρα μας υπάρχει η άποψη, ότι να καταγγείλεις κάποιον ακόμα για ένα έγκλημα είναι σπιουνιά! Όπως πάντα είμαστε σε όλα υπερβολικοί και υπερβολικά αδιάφοροι όταν το κακό συμβαίνει στην αυλή του γείτονα. Ποτέ δεν σκεφτόμαστε ότι γρήγορα το κακό θα έρθει και στην δικιά μας αυλή. Μόνο που τότε θα είναι αργά. Γιατί δεν θα υπάρχει γείτονας να φωνάξει μαζί μας για να σωθούμε.
Για ποια ζώα τοποθετήθηκε τροφή και νερό μετά τις πυρκαγιές, κύριε Δήμαρχε; Για τα άγρια ζώα βέβαια, την Άγρια Πανίδα. Όλα αυτά τα χρόνια γιατί δεν σκέφτηκαν ποτέ ο Δήμαρχος και το Δημοτικό συμβούλιο να τοποθετήσουν τροφή και νερό για τα αδέσποτα στις πόλεις; Δεν γεννήθηκαν αδέσποτα. Έγιναν από τον άνθρωπο. Ο κύκλος ζωής αποκαταστάθηκε στην Άγρια Πανίδα, κύριε Δήμαρχε. Στις πόλεις τα αδέσποτα συνεχίσουν να πεθαίνουν από φόλες και άλλες βίαιες πράξεις από ανθρώπινο χέρι και νοσηρό νου. Όταν θα εντοπίστε έναν ιδιώτη που εγκαταλείπει το σκύλο του στο κέντρο της πόλης, όταν θα επιβάλετε πρόστιμο σε έναν κυνηγό που πετάει το σκύλο του, γιατί δεν κυνηγάει πια, όταν θα φέρετε στη δικαιοσύνη έναν βοσκό που παρατάει το κουτάβια του τσοπανόσκυλου του στο βουνό γιατί του είναι βάρος και η στείρωση είναι άγνωστη λέξη και ανεπιθύμητη , όταν τιμωρείστε έστω έναν από αυτούς όπως ορίζει ο Νόμος 3170/2003, μόνο τότε θα είστε άξιος συγχαρητηρίων γιατί εφαρμόζετε τους Νόμους της Πολιτείας. Δεν είναι δύσκολο να τους εντοπίσετε. Ποιος είχε σκύλο και δεν τον έχει πια; Γιατί δεν εφαρμόζεται επιτέλους ο Νόμος 3170/2003 που ορίζει την τοποθέτηση ηλεκτρονική σήμανσης (microchip) στα ζώα; Το σκεπτικό του Νομοθέτη ήταν η δυνατότητα εντόπισης των ιδιοκτητών που εγκαταλείπουν τα ζώα τους. Ας γίνει λοιπόν το πρώτο βήμα στην Κω. Τότε θα λάβετε τα εύσχημα από όλους μας.
Ο φιλοζωικός σύλλογος στην Κω έχει κατά το παρελθόν υποβάλει άπειρες μηνύσεις για κακοποιήσεις ζώων. Όλες κατέληξαν στο αρχείο. Δυστυχώς και αυτή η υπόθεση θα έχει την ίδια κατάληξη. Σήμερα είναι ένα ζώο που βάναυσα κακοποιήθηκε, αύριο μπορεί να είναι ένα παιδί ή ένας συμπολίτης μας. Ο νοσηρός και διεστραμμένος νους, ο κακοήθης άνθρωπος δεν σταματάει μόνο στη κακοποίηση των ζώων. Είστε υποχρεωμένος να προστατεύσετε το κοινωνικό σύνολο. Για αυτό σας διορίσαμε στη θέση αυτή.
Πανελλήνια Φιλοζωική Ένωση «Ο ΑΡΓΟΣ»

Δεν υπάρχουν σχόλια: