5 Σεπ 2008

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΝΟΣ ΣΚΥΛΟΥ


Από την Ελλάδα στη Γερμανία.


Βγήκε από τον τάφο, σώθηκε και σήμερα ζει και... ευδοκιμεί στη Γερμανία.
Ο λόγος για τη Μανταλένα, μια πανέμορφη σκυλίτσα, την οποία κάποιοι πέταξαν σε μια τρύπα στην είσοδο του φαραγγιού της Αγίας Ειρήνης Χανίων που είχε γίνει ένας πραγματικός τάφος σκύλων, όπως είχε καταγγείλει στις 23 Απριλίου με επιστολή του στα "Χ.Ν." ο "Φιλοζωικός Σύλλογος Χανίων".
Το σκυλί σώθηκε με ενέργειες του συλλόγου και τη βοήθεια ορειβάτη και σπηλαιολόγου, που κατέβηκαν στο βάραθρο ζώων και το έσωσαν για να το θέσει υπό την προστασία της μια Γερμανίδα φιλόζωος, η Ρεγγίνα Σμιθ η οποία από τη Γερμανία μας έστειλε επιστολή στην οποία σημειώνει μεταξύ άλλων:
"Η Μανταλένα έφτασε! Στις 24 Απριλίου 2008, τα “Χανιώτικα νέα” δημοσίευσαν την τρομερή ιστορία του «τάφου των σκύλων», κοντά στην Αγία Ειρήνη. Θυμάστε; Αμέσως τα νέα του αποτρόπαιου αυτού περιστατικού ταξίδεψαν ανά τον κόσμο. Δυστυχώς, όπως συμβαίνει πάντοτε σε περιστατικά που αφορούν κακοποίηση ζώων στην Ελλάδα, το έγκλημα αυτό παρέμεινε ατιμώρητο, παρόλο που όλοι στην περιοχή γνώριζαν για τον διεστραμμένο αυτό τρόπο που ακολουθείται σε περιπτώσεις που κάποιος θέλει να ξεφορτωθεί ανεπιθύμητα ζώα. Κανείς δεν μπορεί να με κάνει να πιστέψω πως ο ιδιοκτήτης του πεταμένου αυτού ζώου είναι άγνωστος. Εξάλλου, μιλάμε για ένα θηλυκό ζώο, που υπολογίζεται 6 με 7 χρόνων, το οποίο είχε γεννήσει ήδη αρκετές φορές. Κατά τη διάρκεια των τελευταίων τεσσάρων μηνών κανείς στην Κρήτη δεν θέλησε να υιοθετήσει αυτό το υπέροχο και ευγενικό ζώο. Για αυτό τον λόγο, η Μανταλένα -όπως την ονόμασαν οι διασώστες της- ετοιμάστηκε να ταξιδέψει στη Γερμανία όπου και έφτασε την περασμένη Τετάρτη και όπου δεν θα την πληγώσει κανείς ποτέ ξανά.
Ούτε οι προσπάθειες της κας Ιωάννας Καραγκούνη να θέσει τους συμπολίτες της κατά των «σατανικών Γερμανών», ούτε οι προσβλητικές προσπάθειες του κ. Κιλκίδη, υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, να φοβίσει τους γενναίους ακτιβιστές στην Ελλάδα, δεν μπόρεσαν να εμποδίσουν τη μεταφορά του ζώου. Η Μαγδαληνή βρίσκεται εδώ στη Γερμανία κάτω από την προστασία μιας ανάδοχης οικογένειας. Παίζει και τρέχει μαζί με πέντε ακόμα ζώα που διασώθηκαν από την Κρήτη σε ένα μεγάλο κήπο".
Την επιστολή μας μετέφερε ο Φιλοζωικός Σύλλογος Χανίων: "Η προστασία των ζώων", ο οποίος σε ανακοίνωσή του αναφέρει μεταξύ άλλων:
Η Μανταλένα -αφού δέχτηκε κατ’ αρχάς την κτηνιατρική φροντίδα και μετέπειτα την αγάπη και τη στοργή των μελών του συλλόγου μας και ιδιαίτερα της κυρίας Λίντα Λούκας, που για μήνες τη φιλοξένησε στο σπίτι της- άρχισε σιγά σιγά να ξεπερνά τα τραύματά της, σωματικά και ψυχικά, που κάποιοι ανεύθυνοι, ανάλγητοι και εγκληματίες της προκάλεσαν και τώρα είναι ένα ζώο που δέχεται την αγάπη και τη στοργή των γερμανών ζωόφιλων, που τη φιλοξενούν στο σπίτι τους στη Γερμανία: της κ. Ρεγγίνα Σμιθ και του συζύγου της, έως ότου βρεθεί η σωστή και κατάλληλη ανάδοχη οικογένεια, που θα τη φροντίζει μέχρι το τέλος της ζωής της. Ας σημειωθεί ότι το ζεύγος Σμιθ είναι λάτρεις της χώρας μας αλλά και κριτές της άσχημης πλευράς της - και κυρίως αυτής που αφορά στη συμπεριφορά των Ελλήνων απέναντι στα ζώα. Ναι κ. Κιλτίδη. Η Μανταλένα, όπως και χιλιάδες άλλα κατοικίδια ζώα δεν έγινε λουκάνικο, δεν έγινε γούνα, δεν έγινε κρέμα καλλυντική, δεν έγινε πειραματόζωο. Έγινε ένα ευτυχισμένο σκυλάκι και βρέθηκε από τα έγκατα της γης στο σπίτι και στη ζεστή αγκαλιά αλλοδαπών ζωόφιλων.
Πώς είπατε κύριε Κιλτίδη; Το περιστατικό αυτό αποτελεί μεμονωμένη περίπτωση; Επί τέλους ας μπει τέρμα σ’ αυτήν την καραμέλα της ντροπής που καλύπτει - τι άλλο; Την ανικανότητα της πολιτείας και του Υπουργείου σας να επιλύσει το πρόβλημα των αδέσποτων και δεσποζόμενων ζώων.
Πειραματόζωα γίνονται εδώ στη χώρα μας εκατοντάδες και εκατοντάδες ζώα. Ναι, πολλοί ιδιοκτήτες πειραματίζονται, για παράδειγμα, πόσες μέρες μπορεί να μείνει νηστικό ένα ζώο, πόσες μέρες άνυδρο, πόσο ξύλο μπορεί να αντέξει, πόσες μέρες μπορεί να επιβιώσει μέσα στον καύσωνα ή μέσα στο χιόνι, πόσες μέρες τραυματισμένο στην άσφαλτο, πόσα χρόνια μπορεί να αντέξει αλυσοδεμένο και μέσα στο σάπιο βαρέλι του. Γνωρίζετε -πιστεύουμε- πολύ καλά, αλλά πρέπει και να το παραδεχτείτε, ότι αυτή είναι δυστυχώς η αλήθεια. Γι’ αυτό ας σταθούμε λίγο στα λόγια του μεγάλου μας ποιητή που σοφά και μεστά λέει. "πάντ\' ανοιχτά πάντ’ άγρυπνα τα μάτια της ψυχής μας»".
ΧΑΝΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ 4/9/08

4 σχόλια:

Tita Carré είπε...

Hi, i loved your blog,visits my blog go http://agulhaetricot.blogspot.com
bye

yiannas είπε...

Aλήθεια τί έγινε ο Donald?
Θα γράψεις και τη δική του ιστορία?

ΦΙΛΟΖΩΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ "Ο ΑΡΓΟΣ" είπε...

Μα δεν ξέρεις; Ο Donald πουλήθηκε στη Bayer στο Μόναχο και εισπράξαμε 899 Ευρώ και δωρεά φάρμακα για την οικογένεια μας για ένα χρόνο!

Unknown είπε...

Ευτυχώς που το παραδέχεστε. Για να πάμε στον εισαγγελέα. Είμαι σίγουρη ότι θα βοηθήσει και η πρόεδρος της Συνομοσπονδίας. Δεν θα σας επιτρέψουμε να στέλνετε ζώα έξω