23 Σεπ 2008

Κάπου στην Ισπανία.



Σε όλες τις χώρες τις Νότιας Ευρώπης συμβαίνουν τέτοια βίαια περιστατικά. Καθημερινά. Κάποια έρχονται στο φως της δημοσιότητας, κάποια μένουν πάντα στη σκοτεινή πλευρά της καθημερινής ζωής μας. Κάποιοι δράστες οδηγούνται στη δικαιοσύνη, κάποιοι αθωώνονται, κάποιοι διαφεύγουν εντελώς. Μεμονωμένα περιστατικά συμβαίνουν και σε βόρειες χώρες. Κανείς δεν υποστηρίζει, ότι εκεί είναι κοινωνία αγγέλων. Η διαφορά είναι, ότι σε αυτές τις χώρες οι Νόμοι εφαρμόζονται και οι Αρχές υπολογίζουν τους πολίτες.
Δεν έχει σημασία αν καταλαβαίνουμε τη γλώσσα στο video. Το βλέμμα στα μάτια των ζώων γεμάτο απορία και με το τεράστιο ΓΙΑΤΙ λέει ότι χρειάζεται να ξέρουμε, για το τι αισθάνονται αυτά τα δύστυχα πλάσματα. Μπορεί οι εικόνες να είναι σκληρές. Πολύ σκληρές. Αλλά το να κλείνουμε τα μάτια στο έγκλημα είναι συνενοχή. Το να σιωπούμε είναι μεγαλύτερη συνενοχή.
Όταν το έγκλημα απέναντι στα ζώα θεωρηθεί ισοδύναμο με το έγκλημα απέναντι σε άνθρωπο, τότε η κοινωνία μας θα έχει κάνει ένα μεγάλο βήμα προς τα εμπρός.

Τα ζώα του video σώθηκαν χάρη στις υπεράνθρωπες προσπάθειες των Ισπανών και Γερμανών φιλόζωων, εθελοντών κτηνιάτρων και από τις δύο χώρες και βρήκαν σπίτι στη Γερμανία.

Λέτε οι "φιλόζωες" κυρίες να θελήσουν κάνουν ένα ταξιδάκι στη Ισπανία και να αρχίσουν και εκεί τις μηνύσεις;

Δεν υπάρχουν σχόλια: